Fyra utflykter från Tarifa

Reklamsamarbete för hyrbilsguiden.se

Tarifa ligger absolut längst söderut i Spanien, till och med söder om Gibraltar. 2016 spenderade vi fyra månader här för att kitesurfa och nu är vi här igen för tio dagar av kitesurf, sol, vind och värme, du hänger väl med på Insta stories? De dagarna det inte är vind är perfekta för att sticka iväg på utflykter och roadtrips med hyrbil, här är några favoriter runt Tarifa & Malaga!

Ronda

Ronda är en supergammal stad som ligger högt belägen på klippor, helt klart värt ett besök. Med en väldigt vacker bro, massor av mysiga restauranger och fina promenader är Ronda helt klart en liten pärla att besöka – särskilt om du ändå ska köra till Caminito del Rey då dessa två är en bra kombo. Här kan du se fler bilder från Ronda!

by på berg

Caminito del Rey

Även om du inte har hört talas om Caminito del Rey har du säkert sett bilder därifrån – världens farligaste gångväg längs flera hundra meter höga, vertikala klippor. Vägen byggdes på 1920-talet för att arbetare skulle kunna ta sig till gruvorna och har på senare år varit ett populärt ställe för äventyrslystna. Mellan år 1999-2000 krävde vägen fem dödsoffer, och stängdes sedan för allmänheten.

Nu är gångvägen restaurerad och ett häftigt utflyktsmål för de som befinner sig i trakterna runt Malaga. Här kan du se fler bilder från vårt besök på Caminito del Rey, och få all information du behöver. Vågar du?

bro camino del rey

Cádiz

Cádiz är en supermysig liten stad mitt ute på en liten udde på Spaniens södra västkust, med trånga gator och mysiga torg. Har du lite tid över är det helt klart värt ett besök att stanna här – och kanske kombinera med ett besök i sherryns hemtrakter; Jeréz, som inte ligger allt för långt bort.

solnedgång cadiz jerez solnedgång cádiz

Gibraltar

Gibraltar, den stora klippan fylld av bunkrar, gångar och hålrum med utsikt över Spanien och Marocko, är ett måste för alla ressugna! Så fort du korsar landningsbanan (yes, du går över Gibraltar flygplats landningsbana för att komma in) så är det inga tvivel om att du har lämnat Spanien och kommit till Storbritannien, som ju Gibraltar tillhör.

Kombinationen av värme, sol och spanskt klimat tillsammans med fish & chips, röda telefonkiosker och brittisk kultur är häftig, och det finns massor att se. Här har jag skrivit komplett guide där du får massor av tips om du vill besöka Gibraltar på en dag!

gibraltar apa utsikt gibraltar stad blommande bougainvillea

Om du kommer till Tarifa är nästan hyrbil ett måste – du behöver den både för att ta dig från flygplatsen i Malaga och för att ta dig runt till alla stränder. Om du vill hyra bil billigt kan du använda Hyrbilsguiden.se som söker bland många olika uthyrare. Bäst är att hämta och lämna hyrbilen direkt på flygplatsen i Malaga, och var noga med att läsa villkoren bland de olika uthyrarna innan du väljer en!

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close