Bokat: Skidåkning i Ischgl & Sölden

Hur grymt är det inte att ha ett par timmar till både Ischgl och Sölden? Ja, i alla fall du som är skidåkare vet vad jag pratar om. För er andra är det två av de populäraste skidorterna för svenskar här i Österrike, som ska bjuda på riktigt bra skidåkning.

skidåkning sol

Serfaus där vi bor är ju en okänd ort för svenskar, här pratas det mest tyska, ryska och nederländska i backen. Varför vet jag inte riktigt, det har väl helt enkelt inte blivit så att svenska resebyråer åker hit och därav inte så mycket reklam för stället i Sverige. Skidåkningsmässigt är Serfaus dock väl lovordat, riktigt fint, modernt och välskött skidsystem med varierande åkning och känd för soliga dagar.

Men, strunt i Serfaus! Nu ska vi till Ischgl, ett rum bokat från söndag till måndag. Vi åker dit med buss vilket tar ungefär tre timmar och säsongskortet för liftarna vi har köpt (Snowcard Tirol) gäller även där. Ska bli spännande att se skillnaden mot skidåkningen här. Ischgl har ju världberömd afterski, grymt party och ett stort modernt skidsystem, drygt 250 pistkilometer, lite större än Serfaus som har 212 km. Vi får väl se hur det blir med partandet, men någon utemiddag lär det ju bli iaf!

Dessutom har vi bokat in en sväng till Sölden, som också ingår i vårt säsongskort. Det blir först om drygt en månad, men ser verkligen fram emot det. Sölden har 148 pistkm, men ska enligt rykten bjuda på grym offpist, 3 toppar över 3 000 m och glaciäråkning.

Håll tummarna för att vi får finväder!

skidor

6 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close