Glimtar från en skiddag i Alperna

Skolan är i full gång nu och rutinerna börjar ta vid lite smått. Eftersom vi läser på distans är det mycket struktur som gäller, massor av saker som ska läsas och göras och flera veckor mellan seminarierna i varje kurs.

Fördelen är att vi nästan aldrig har några fasta tider och istället kan ta vara på att vi bor på en härlig skidort i Alperna! En dag består vanligtvis av frukost runt 8, liftarna öppnar vid kvart i nio och det är skönt att vara på plats ganska snart där efter för att få dagens bästa åk! Därefter följer två-tre timmars skidåkning och en eventuell lunch eller fika på någon av restaurangerna ute i systemet.

Kaiserschmarren (kolla nedan!), kan vara det bästa matmässiga som Österrike har uppfunnit. Nu vet jag ju inte riktigt om det kan kallas för lunch eller om det snarare är en dessert, men grymt är det iaf! Ungefär som en ugnspannkaka, fast smörstekt i stekpanna med florsocker över, frukt på och äppelmos till. Riktigt gott!

Eftermiddagarna upptas av plugg, antingen hemma, på café eller på någon skön solplats i lä ute på berget. Därefter lite bloggande, läsande och yoga eller löpning innan middag och kvällschill i soffan framför ett par avsnitt eller någon bra film.

Så tacksam för att kunna plugga så här – distans, bergsluft och fantastiska vyer!

utsikt fiss milka choklad skidor snö kaiserschmarren kaiserschmarren alperna pjäxor utsikt serfaus skidåkning

12 comments

  1. Wow…det är verkligen ett drömupplägg ni fixat! Allt på den där dagslistan ger ju jubel i själen :) Härliga bilder också och så tyska.haha, älskar att det språket är så brutalt. Men just Kaiserschmarren verkar ju vara som det låter. Schmarrigt!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close