En dag i bilder

Tog med mig min lilla kompaktkamera (Olympus TG-830, kommer ett inlägg om den längre fram) ut i skidbacken idag, här kommer en dag i bilder! Åker ju skidor mest hela dagarna och vill helst inte åka runt med systemkameran i ryggsäcken ifall jag skulle vurpa ordentligt så ni får stå ut med kompaktbilder.

Hittills har de flesta dagarna sett ut så här, men nu börjar skolan igen och då blir det lite mer planering och rutin på livet igen. Blir skönt, även om man inte kan klaga på såna här dagar heller!

Vaknade strax efter 8, tittar ut genom fönstret som är kantat av iskristaller och möts av en klar himmel. Vi käkar frukost och beger oss ut i backen en stund efter 9.

frostig fönsterruta

Solen är på uppgång och det är 19 minusgrader när vi kommer halvvägs upp i systemet. Kyligt men mysigt, detta kommer bli en kanondag! Lager på lager – två lager merinoull på överkroppen + funktionstshirt samt ryggskydd och tjocka fleeceunderställsbyxor nedtill under skalplaggen. Tjocka handskar, ullskidstrumpor, hjälm, merinoullsbuff och goggles – lagom påklädd och varm!

19 minusgrader

Bara kolla solen och utsikten! Vi är på 2 436 möh och beger oss ut i en fin, röd (medelsvår) backe vid namn Frommesabfahrt – systemets längsta backe som är en knapp mil lång. Schysst åkning och mjölksyra i benen!

skidåkning alperna

För tre dagar sen blev det lite fail när vi skulle betala på restaurangen Frommes Alp – de tar nämligen inte kort, vilket var allt vi hade. I mitt huvud tänker jag att det här måste ju hända ganska ofta och ställa till problem när folk inte har kontanter på sig och närmsta bankomat är nere i byn, eller är det bara jag som gör sånt här?

Jag pantade i alla fall mitt VISA-kort då och fick återvända med 8 EUR idag för att betala min kvarstående räkning och få tillbaka kortet. Det var en välbehövd paus inomhus för kalla fingrar och fötter!

frommer alp

Efter ett par åk till äter vi lunch runt 12 på en av backens restauranger i den del av systemet som tillhör Fiss. Här finns allt möjligt, men för mig fick det bli en klassisk gulaschsoppa och en fralla med Nutella på. Riktigt skönt att sitta här – soligt och i lä på fårskinnsfällar vid borden. Skönt att få upp med fötterna ur pjäxorna och värma dem i solen.

Note to self – om man ställer en pjäxa i solen och en pjäxa i skuggan, är den pjäxan som stod i skuggan iskall, sur och elak nog att nästintill förfrysa tårna på en direkt när man tar på den igen…

lunch i skidbacken

Framåt eftermiddagen blir det uppkört i backen, alla vill ju åka när det är sol! Vi tar en paus uppe på Plansegg, 2 376 möh, i sköna chillstolarna med lä och sol med bästa utsikten innan vi drar oss hemåt. Solen här värmer skönt, inte alls som i Sverige vid den här tiden på året, och det är grymt skönt att bara sitta med solen i ansiktet och njuta.

utsikt serfaus skidsystem

Eftermiddagsfika och två avsnitt av Heroes i soffan. Finns det något bättre än att slappna av i soffan efter en skiddag.  Spansktextat naturligtvis!

heroes

Resten av eftermiddagen består av bloggande, bildbehandling, studieplanering och annat fix framför datorn innan middagen. I morgon blir det mer skidåkning!

dator bildhantering

 

12 comments

  1. Fy sjutton vad härligt det ser ut! Vilken dröm att få åka skidor hela dagarna sådär :-) Har inte hunnit läsa så mycket bloggar nu på resan, men ser fram emot att komma hem och följa dig i Österrike nu! Ha en fin dag!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close