Amazing 2016 – Planer & drömmar

2016 kommer bli sjukt roligt!

Särskilt om jag får bestämma (och det får jag ju!). Än så länge är vi tre veckor in på nya året och jag sitter i soffan i lägenheten i Österrike efter en härlig, solig skiddag. Jag skrev ju om 2015 för ett par dagar sedan – äventyrsåret som var helt grymt!

Mål med 2016?

Det här året hoppar jag nog över mål. Livet, när det levs på det här sättet, bjuder på så mycket utveckling, så många utmaningar och så mycket lärdom som det är. Inga mål – men nya språk, nya dialekter, nya vänner, massor av personlig utveckling, nya kulturer, nya människor, nya sätt att leva på. Jag ska bara ha så jävla roligt och med det kommer allt det andra. 

explorista

Och vad ska jag göra?

2016 blir en fortsättning på 2015 (no shit Sherlock…). Äventyren fortsätter, exakt hur vet jag inte. Vi har ju planerat att vara borta från Sverige under hela 2016 också, ett helt år till utomlands med alla möjligheter som bjuds! De första tre månaderna kommer vi att spendera i här i Österrike – med massor av skidåkning.

Än så länge har vi mest slappat här, vår kurs vi läste när vi bodde i Barcelona slutade redan den 16 december och sedan dess har vi haft semester från pluggandet. Men för ett par dagar sedan började det igen, vi fortsätter att läsa på distans och heltid, Spanska 2 genom Dalarnas Högskola. Ska bli skönt att komma tillbaka till livet med lite rutiner och grymt kul att fortsätta med spanskan, finns så mycket mer jag vill lära mig! Spännande att läsa helt på distans också, ska bli kul att se hur det funkar.

bengal cat in snow

Till våren, när snön övergår till slush, lämnar vi Österrike för ett varmare Spanien. Och men vi menas sambon, följeslagaren ovan och ett fyrbent monster till. Exakt var är ännu inte bestämt, men det blir inte tillbaka till Barcelona. För oss iaf, men ska du åka till Barcelona får du inte missa mina bästa Barcelona-tips!

Missförstå mig inte, Barcelona är fantastiskt men det är dags att se något annat. Världen är ju full av fantastiska platser! Vi stannar förmodligen någonstans i Spanien över sommaren, resten av året får vi prata om senare. :)

Ni som inte har hängt med här från början och inte har koll på varför vi mest hänger runt och följer drömmar, kan få lite förklaringar om varför vi flyttar utomlands & och lite mer praktiskt tänk här.

Vad har du för planer för 2016?

10 comments

  1. Vad härligt det låter! Jag som just nu bor i Malaga för att plugga spanska under 5 månader rekommenderar stan varmt. Tycker absolut ni ska överväga att bosätta er här ett tag! :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close