Brazi-life

Äntligen har vi börjat landa lite här i Brasilien, och vi har passat på att ta vara på att tidsskillnaden gör att vi vaknar tidigt på morgonen. Det är skönt att komma upp i tid och en vanlig morgon går vi upp vid 0630 för en halvtimmes morgonträning innan frukost och jobbet drar igång. Senare är det alldeles för varmt för träning – och redan vid halv sju på morgonen är träningskläderna bikini eller shorts & sport-BH.

Vi har en stor swimmingpool rakt utanför lägenheten och morgonträningen blir antingen en halvtimmes simning i 25-metersdelen av bassängen, ett pass styrketräning med egen kroppsvikt på gräsmattan bredvid eller ett 30 min yogapass på balkongen i svalkan från vinden. Hemma i Sverige brukar jag ju alltid köra en powerwalk på morgonen för att komma igång – men det är betydligt mer lyxigt såhär!

Vid halv åtta är jag igång och jobbar, det passar bra att försöka komma igång tidigt eftersom merparten av mina kollegor sitter i Europa eller längre österut och för dem är det lunch eller eftermiddag när jag börjar jobba. Förmiddagarna blir ofta fulla med möten, och efter lunch jobbar jag effektivt utan att bli störd. Vinden är stark under dagen och både vattnet och vinden är lugnare framåt kvällen, så att sticka ut och kitesurfa vid 16-tiden brukar vara ganska lagom – sunset sessions vid 1730 är superfint!

cumbuco beach brasilien

Livet börjar landa lite – vi har varit ute och ätit på ett par bra restauranger, hittat bästa supermarketen (det finns bara tre!) och insett att beställa mat på poolbaren här nere är ett no-go eftersom det tog 50 minuter att få maten (och då serverades det en fryshamburgare…!). Det är mycket fejk & kopior i butikerna här, men vi har hittat en bra surfbutik och ska man handla utrustning blir det nog dit vi går. Och vi har hört att Taíba som ligger 45 minuter nordväst ska vara ett superbra ställe för kitesurf med stor lagun och hav med vågor & plattvatten emellan – så det är klart vi ska åka dit någon dag!

Hur har du det?

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close