Campervan in progress

Tänkte att jag skulle ge er en liten update på hur det går med vanen. Jag har uppdaterat många gamla inlägg (som är extremt välbesökta och omtyckta), men inte pratat så mycket om hur det egentligen går med vår nya äventyrskompis. Så here we go (och dessutom ska jag visa er ett par nya snygga arbetsbyxor)!

Vi köpte den dagen efter att vi kom hem från vår skidresa till Tignes, och i början gick det långsamt framåt (det är inte superkul att jobba med van i 2 plusgrader, regn, blåst och mörker), men efter att våren kom till Göteborg och det slog om till sommartid har vi kommit desto längre.

Engelbert Strauss Motion-byxa för tjej

Precis som med förra vanen började vi med att städa ur och sen lägga golv. Vi plockade bort mellanväggen, och isolerade hela bilen supernoga mot värme och kyla så att den är bra för både vinter- och sommaräventyr. Sen – bestämma layout, bygga säng och mellanvägg som vi har fixat med i början av April. Nu i helgen har vi byggt upp stommen och väggarna till ett bad/duschrum och byggt en sittbänk där batterier, elcentral, dieselvärmare och kylskåp ska få plats under.

Peugeot Boxer campervan

Peugeot Boxer campervan

Ovanför sittbänken blir det ett överskåp där vi får plats med alla kläder (vi hade det över sängen i förra vanen men mer nice att ha det framtill nu eftersom vi har badrummet som stänger till lite, så att layouten ändå blir luftig!) och dessutom har vi fått första väggskivan på plats också. Det går framåt!

Att täta badrumsväggarna för att kunna ha varmvattenduschen där blir nog sista prio eftersom det inte är avgörande för att kunna börja använda vanen – och innan dess finns det massor att bygga klart, dra el och vatten, bygga inredning i köksskåp, sätta golv och tak, måla…you name it!

Peugeot Boxer campervan

Och – thank god för att vi har alla verktyg. Det blir så mycket enklare och snabbare att jobba när man har rätt grejer (vi saknade ett verktyg en dag och det blev epic fucking byggfail med massor av tid spillt). Skruvdragare, borrmaskin, extra batterier, kap- och gersåg, cirkelsåg, tigersåg & sticksåg är det vi har hemma och använder hela tiden. Att se till att ha allt hemma är också så mycket värt, tänka till innan man handlar och sen se till att ha alla beslag, skruv, träreglar osv.  när man sätter igång, för att åka och handla mitt under byggdagen gör också att man tappar massor av tid & flow.

Dessutom, rätt arbetskläder är också så himla mycket värt. Har länge jobbat i mina gamla orange herrbyxor från ett sommarjobb på Vägverket, och nu är jag så himla glad att äntligen ha bytt ut dem till ett par nya, snygga arbetsbyxor i tjejmodell från engelbert strauss. Engelbert strauss gör snygga arbetskläder, funktionskläder & regnkläder – allt för att vara förberedd på att spendera tid utomhus.

Byxorna i strl 38 passade mig perfekt (jag är 38/M normalt), de är sköna, har en stretchig linning så att de passar olika former och många bra fack, fickor och ventilation. Du kan köpa direkt som privatperson (eller som företagare) i deras e-handel och de har allt ifrån merinounderställ till tjocka jackor, handskar, gummistövlar m.m.

Engelbert Strauss Motion-byxa för tjej

Engelbert Strauss Motion-byxa för tjej

Engelbert Strauss Motion-byxa för tjej

Nu ser jag fram emot fler härliga byggdagar, för målet är att komma iväg på småäventyr med vanen i mitten av maj. Och du, håll koll på Insta stories för att följa med i bygget (och för äventyr på mountainbike eller med kiten!) – @explorista_se!

 

6 comments

    1. Ja, det är härligt att kunna åka iväg när vi vill! Detta är en ny van, vi sålde den gamla i höstas och nu bygger vi nytt. Hoppas att allt är bra med dig! :)

    1. Vi har inte isolerat förarhytten allt förutom i taket, utan vi har isolermattor på fönstren och har en isolerad mellanvägg med tjocka gardiner ovan.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close