Vanlife på Öland

Premiärturen med nya vanen blev till Öland, med får & fåglar, sol & regn, kitesurf och glass. 

Jag vet inte hur många gånger jag har varit på Öland, men det brukar alltid bli en långhelg varje år och när vi åker över Ölandsbron brukar lugnet landa i kroppen. Stressen försvinner, andetagen blir djupare och allt blir liksom bara lite bättre.

kitesurf öland haga park

Första natten i vanen också, så himla mysigt. Kul att se hur allt funkar, om man har glömt något eller om man har tänkt rätt med alla lösningar. Visst, den är inte helt klar men nu är det bara små detaljer (och ett badrum!) kvar. Episka utsikter och magiska campspots i all ära, men jag älskar också känslan av att stänga dörren och bara vara i min lilla vanvärld, inne i vanen är det sjukt mysigt oavsett var man står någonstans.

campervan kuddar

campervan

Det var sol när vi kom till Öland, och sedan kom vinden. Vi fick testa nya North kites och fick härliga sessions både med 9 och 12 (yeah, i nya våtdräkten från o’Neill, riktigt bra!), fast på olika dagar.

Prognosen hade inte visat vind alls, och jag var egentligen inte upplagd för kitesurf – men när jag väl kom i vattnet var det lika kul som vanligt. Vinden var fin, vågorna lagom och inte för mycket folk. Små hopp och backrolls, känna på hur den här modellen av kite beter sig. För det är ändå väldigt olika mellan olika modeller, men Orbit från North var riktigt trevlig (även om jag inte tycker att den går att jämföra rakt av med min Dice).

kitesurf öland haga parkemmi kitesurfat

Annars är det utomhusliv och fågelskådning som gäller på Öland. Långa promenader i lundarna nere på södra udden, och utflykter till olika bra fågelställen. Och det är faktiskt lite kul, att promenera och känna igen massor av olika fåglar. Känns lite som allmänbildning, och jag gillar att kunna saker om naturen. Och så är det lite som Pokemon Go också, att samla på kryss!

Öland är fika också. Opretentiöst, en termos med kaffe eller o’Boy och mackor. Eller på café, för den som vill! Att sitta på en bänk ute i naturen, slappna av i solen och bara vara. Och solnedgångarna hörni, Ölands solnedgångar är alltid magiska!

öland beijershamn solnedgång öland blomma rapsfält

När veckan var slut och de andra rullade hemåt stannade jag kvar, precis som förra året då jag och katten stannade kvar med vanen på Öland. Jag hade vanen helt för mig själv och med mitt jobb kan jag ju jobba varifrån som helst. Vi håller på med nya websitelanseringar på jobbet och det är mycket att göra, men skoj! Gillar kombon av kreativitet, teknik och analys så att jobba med webb är spännande.

Att bara kunna vakna, ta en promenad direkt utanför dörren och äta frukost i lugn och ro. Jobba, öppna upp dörren och göra hela Alvaret till sitt kontor och sen ta en långpromenad när det är dags att låta jobbet ge sig för dagen. Sen när det börjar bli kyligt ute – tacos, tända ljus och Working moms på Netflix medan dieselvärmaren ger en skön temperatur inomhus. Och lite mörk choklad så klart!

Bra vanlifepremiär i nya vanen, det blir definitivt mer sånt här!

Om du gillar den här typen av inlägg, klicka gärna på hjärtat nedan.

solnedgång öland campervan väderkvarn alvaret öland

3 comments

  1. Mysigt!! Och roligt med premiärtur :-) Vi blev precis klara med elrörsdragningen ikväll, och nästa moment är armaflexen, så det är en bit kvar…. Men därför är det extra roligt att läsa och följa en premiärtur!! Så målbilden blir desto tydligare. Härliga bilder från Öland också, vi har inte riktigt lyckats med Öland än, men hoppas att Obi-Van kommer visa oss på bättre turer där :-)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close