Magisk vecka i Tignes med UCPA

Tänkte jag skulle visa lite bilder och berätta lite om vår senaste vecka i Frankrike, i puderparadiset! Det vräkte ner när vi kom fram till Tignes, såna där stora Disney-snöflingor och bergen som omger byn är riktigt mäktiga. Vi kom fram mitt i natten efter att ha åkt transfer från Geneves flygplats, där allt var lika mycket kaos som det brukar vara.

Tignes, France

Offpiste skiers in Tignes

Jag gillar konceptet med UCPA och tidigare har vi varit i Argentière, Les Arcs, Val Thorens och La Plagne – att åka offpist på det här sättet är oslagbart, framförallt när det kommer till priset. All inclusive – mat, boende, utrustning, liftkort och guide på fulltid, bra koncept!

Vi var i La Plagne för tre veckor sen, och då var förhållandena inte de bästa: ösregn första två dagarna (på 2 200 möh!) och ganska varmt resten av veckan också även om vi fick 10-15 cm snö och fina åk också. Men Tignes – helt klart en revansch som hette duga! Stora dump av nysnö, sol, ännu mer snö och ännu mer sol. Magiska förhållanden, inga liftköer och sjukt fina berg!

Explorista on UCPA Tignes offpist trip

Tignes

Explorista on UCPA Tignes offpist trip sking pow

Folie Douce in Val d'Isere

Så, hur är UCPA Tignes jämfört med de andra orterna då?

Skidsystemet i Tignes är mycket bättre än i La Plagne eftersom de flesta liftarna ligger på höjd och det blir inga flaskhalsar. Tignes sitter ihop med Val d’Isere, och det är lätt att ta sig runt i systemen – de sitter verkligen ihop. Jag upplevde liftsystemet i Val d’Isere som något nyare och modernare, men även det i Tignes var bra. Fin åkning, bra pister, lättåtkomlig offpist och bra med trevliga restauranger med bra mat och vettiga priser i backen.

Jag gillar ju långa åk, såna där som tar en förmiddag och man landar ner på andra sidan av berget och får ta taxi tillbaka – på gott och ont. I Tignes fick iaf vi knappt göra såna åk, utan det är väldigt lättillgänglig offpist (även längre runs) mellan liftarna och enligt instruktören var det ganska typiskt här.

UCPA-centret i Tignes är relativt nyrenoverat och fräscht (och vi lyckades få ett dubbelrum även om vi bokat 4-bäddsrum – dock utan toa och dusch så det fick vi dela med närmsta dorm-rummet). Bra mat, trevliga sällskapsytor och bra personal. Det tar 5-10 min att ta sig till backen, man får gå en bit från centret för att komma till liften men det var inget större problem. Hem är det samma väg, om man inte tar fulsvängen under ett staket som vi gjorde och landar ner strax bakom hotellet.

Tignes

Explorista on UCPA Tignes offpist trip skiing pow

Offpiste skiers in Tignes

Offpiste skiers in Tignes

Och hur var veckan?

Vi hade galet mycket lössnö, blandat med dagar fulla av strålande sol. Förhållanden var fantastiskt fina och vi hade en härlig grupp även om nivån var lite olika. Här är ett gäng bilder från veckan – låt oss drömma oss tillbaka en stund innan det blir vår!

Explorista on UCPA Tignes offpist trip

UCPA offpiste in Tignes

Skier in offpiste

Skiers

Skiing pow

Forest run in Tignes

Explorista on UCPA Tignes offpist trip skiing

Train to Val d'Isere

Skiing in Val d'Isere

Tignes grafitti on offpist run

Forest skiing in Tignes

Offpist in Tignes/Val d'Isere

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close