Charmen med att resa

En del av charmen med att resa är att man kan göra precis som man vill. Åka dit man vill, stanna där man vill, göra det man vill.

Från Nha Trang tog vi oss vidare med buss till staden som är känd för sin kitesurf, Mui Ne. Vi blev uppgraderade på hotellet och fick ett schysst rum, tillgång till två pooler och havsutsikt – för 10 USD/natt. Det är också en charm med att resa, att man aldrig riktigt vet vad man får för pengarna eller var man kommer att hamna. Vilket ibland också kan kännas som en stor nackdel, särskilt när man reser länge och det inte blir som man har hoppats på.

Vi hade tänkt oss två nätter i Mui Ne, men med schysst boende och möjlighet till att surfa bestämde oss för att förlänga vår vistelse, trots att vädret inte var det soligaste. När det är över 30 grader i luften gör det liksom inget att det inte är stekande sol, en bra bok vid poolen gör sig ändå. Det innebar dock att vi fick hoppa över två dagar i Saigon med tänkt flodtur på Mekongdeltat, men ibland är det skönt med lite lugn och ro i resetillvaron och inte bara flänga runt. Och framförallt fick vi till lite grym kitesurf tack vare att vi stannande några dagar längre, bästa energipåfyllnaden!

Det blev till sist en dag i Saigon och nu har vi tagit oss vidare till Phnom Penh, Kambodja. Härifrån bär det snart vidare till Siam Reap och kultur, natur och häftiga tempel i Angkor wat – ska bli spännande att upptäcka ytterligare ett land och se skillnaderna mot Vietnam.

pool mui ne hills pool mui ne hills utsikt mui ne

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close