Du har råd att hjälpa Nepal – så här gör du

Du har råd att hjälpa Nepal. Det har vi alla, 25-50-100-200 kr över. En utelunch mindre för dig gör stor skillnad på andra sidan jorden. Plocka upp mobilen och skicka iväg en donation nu. Just nu. För om du tänker göra det sen så är det lätt att du glömmer, att det inte blir av. Just do it, jag har redan gjort det och nu är det din tur!

Så kan du hjälpa Nepal

RÖDA KORSET – http://stod.redcross.se/skank-valfritt-belopp/Nepal/?srk_purpose=15527

LÄKARMISSIONEN – http://www.lakarmissionen.se/portal/page/portal/lakarmissionen/Bidra_och_hjalp/Snabbgava/aktuell

PLAN SVERIGE – http://plansverige.org/shop/visa/kreditkortsgava

UNICEF – https://unicef.se/bli-varldsforalder

FÖRELÄSNINGSKVÄLLi STOCKHOLM – Insamlingskväll med föreläsningar av Fredrik Sträng, Renata Chlumska, Martin Stenmark, Robin Trygg med flera i Stockholm kl 19-21:30 den 7 maj. Köp din biljett här för 200 kr, pengarna går oavkortat till Röda korsets arbete i Nepal.

 

Done?

Nepal är ett fattigt land, ett av världens fattigaste. Huvudstaden Kathmandu består till stor del av sandvägar. Smogen är så kraftig att du behöver munskydd för att vara inne i stan och har du inte det får du hosta inom ett par timmar. Det finns inte elektricitet mer än några timmar om dagen, därför står det elverk överallt i stan. Det är smutsigt, stökigt, dammigt.

Men Nepal är ett av de land jag har besökt som har berört mig mest. Lugnet och glädjen hos människorna, omtänksamheten som buddhismen för med sig visar sig överallt. Hjälpsamhet, vänlighet. Mindfulness, glada skratt och att uppskatta det lilla.

Här har jag mött en av de mest karismatiska, äkta människorna jag någonsin har träffat. Just nu befinner han sig i säkerhet, precis som de andra människorna jag har träffat i Nepal. Men för många är det sämre. Oftast har familjen ingen social säkerhet och bara en inkomst. Vad ska de göra, i ett av världens fattigaste länder, om den inkomsten försvinner?

Så hoppa över den där utelunchen, skippa ett biobesök och skänk lite pengar till Nepal.
De behöver det, du gör med största säkerhet inte.

rökelse kathmandu nepal soluppgång mount everest vandring everest base camp barn nepalkvinna kathmandu nepal namche bazaar kathmandu nepal barn nepal barn nepal buddhister kathmandu nepal bro vandring everest namche bazaar soluppgång mount everest

3 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close