En 62 cm lång man

Förra veckan blev historisk för någon som precis har fått barn och älskar resande – vi hämtade ut Zacks första pass. En 62 cm lång man, som fick ligga på skötbordet för att ta bild eftersom han är för liten för att hålla uppe huvudet än. Och som det står i passet; “Not able to sign”. Härligt ändå, nu är vi redo för världen!

Vi har satt in en ny taklucka i vanen, ett 40*40 cm skylight så att vi kan ligga i sängen och kolla på stjärnorna. Och regndropparna, så mysigt! Dessutom har vi fixat till sängen med ny sängbotten och satt upp ett fallskydd för Zack på soffan så att han kan sova där utan att ramla ur.

För nästa vecka bär det av! Europa verkar öppna upp så istället för en sommar i Sverige igen så siktar vi söderut. Tyskland, Frankrike, Belgien, Nederländerna…kanske Danmark?

stockholm

Går det resa i Europa alltså? Yes, Sverige är nu grönlistat hos många länder i Europa och varken Tyskland, Belgien eller Nederländerna kräver vaccination eller test för att komma in i landet. I Frankrike och Danmark krävs ett negativt covid-test, antigen eller PCR, så det får vi lösa på vägen vid behov.

Och bara för att man reser utomlands lämnar man ju inte vettet hemma utan tvärtom, vi kommer nog vara extra försiktiga med handsprit, avstånd och munskydd. Och så bor vi ju i vanen, så vi kommer nog vara ganska mycket i vår egen bubbla.

Vi packar cyklar och kites och bärsele till Zack och bra vandringsskor. Så att vi kan göra vad vi vill – men i och med att jag fortfarande inte är helt återhämtad blir den här resan mindre inriktad på aktivitet och mer inriktad på att bara resa runt. Få uppleva lite annan kultur och höra andra språk igen, se lite annan natur och njuta av lite andra vyer – ser så fram emot det!

kitesurftjej

Vad har du för sommarplaner?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close