Resedrömmar på andra sidan Atlanten

Reklaminlägg i samarbete med EF

Jag har så himla mycket resedrömmar. Sådär så att det bubblar över, och sådär många att de inte får plats på en lista. När jag för ett par år sedan försökte göra en bucketlist så fick jag liksom ge upp att ta med resedrömmar, de hade tagit upp hela 100-listan annars!

explorista vid sjön vid mount cook

Två saker jag har valt att prioritera ned är att bila i Europa och att göra en lång roadtrip i USA, det känns som relativt “enkla resor” som man skulle kunna göra lite längre fram, och istället har jag prioriterat berg, äventyr, motorcykel, kitesurf och såna lite mer aktiva resor. Men att köra roadtrip, eller ännu hellre: resa runt med campervan i Kanada och USA hade varit magiskt!

Jag följde slaviskt Katarina, Rania, Ida och Helena på deras outdoor-äventyr i Yosemite förra året, för just Yosemite verkar helt fantastiskt. Att vandra, rida, klättra, cykla MTB…så många möjligheter! Just att resa med campervan är ju sån frihet, vår första vanresa gjorde vi ju i NZ och sen bestämde vi oss för att bygga en egen campervan. Att köra dit man vill, packa med all utrustning man vill ha, parkera var man vill och bara vara ensam med naturen.

campervan i nya zeeland

Jag gillar ju att kombinera resor med. Vandra uppför berg – och avsluta med några dagars lyxigt poolhäng. Flänga runt och se en massa för att sen bara ta en vecka och slappna av. Det är ju kontrasterna som gör det och det finns inte en sak jag skulle vilja göra hela tiden, då skulle jag tröttna alltför fort. Att plugga utomlands, och sedan resa, är en superbra kombo.

Vi bodde ju ett år utomlands och pluggade, och sedan avslutade vi med att resa i 4,5 månader. Det blir en annan grej att studera utomlands än i Sverige, oftast har man ju en helt annan inspiration och det är ett superbra sätt att träffa vänner! Kanske skulle man välja att plugga i USA under en period, bygga en campervan där samtidigt och sedan dra ut på äventyr? Är dock osäker på hur det funkar – helst vill man ju köra både i USA och Kanada om man väl bygger en van därborta men jag vet inte hur det funkar med försäkring.

queenstown downhillcyklist med stad i bakgrunden

Jag vill till Yosemite. Köra Highway 1 och Route 66. Se Grand Canyon och uppleva Texas. Åka skidor i Rocky Mountains, bo på ranch och rida i Montana. Titta på krokodiler i Everglades och kör cab ut till Key West. Ja, ni hör ju – det här är bara mina tankar för roadtrips i USA, alla mina resedrömmar skulle aldrig få plats i en bucketlist!

4 comments

  1. Jag tror de flesta, om inte alla, försäkringar för i USA gäller i Kanada. Man måste visa sin försäkring när man kör genom gränskontrollen in till Kanada. Vi körde ju från Fairbanks, Alaska genom Yukon, BC och AB för att sedan köra genom Montana mot Madison Wisconsin. Har skrivet om det på bloggen, men bara tre delar än så länge. Har inte lämnat Kanada än i den följetongen. Kanske dags att damma av igen haha :) Nu när vi flyttat till New York så har vi även kört till Montreal, så än så länge så har våra gränsövergångar varit ganska enkla…peppar peppar hehe! Vi har inte kört söderut genom USA än, ja om man bortser från en snabb bilresa vi tog från New Orleans till Florida och tillbaka för ett par år sedan, och heller inte runt Californien. Men vi har kört mycket runt Montana och Wyoming, och ned mot Las Vegas. Men kan verkligen rekomendera en resa genom Kanada, från Montana kanske mot Alaska, precis som vi gjorde (fast baklänges :) ).

    1. Det här var ju grym info! Har hyrt mycket bil i andra länder och då brukar man aldrig få köra över landsgränser, men om man får det med camper i USA/Kanada så är det ju super! Ska spana in dina inlägg!

      1. mmm ja vi har ju aldrig hyrt bil och kört genom kanada från USA, men jag tror att det ska funka också, så länge man lämnar tillbaka bilen söderom Kanada, så länge man har försäkring. Jag tror alltså inte att man kan köra one way till Alaska och lämna bilen där, även fast det är i USA. Jag har hört talas om att man kan hitta rental RVs one way till Alaska då sommar säsongen börjar, och one way från Alaska i slutet av säsongen, men vet inte om det är sant :) Annars kan man ju alltid köpa en begagnad bil för att sedan sälja den då man är färdig. Är lite av en risk förstås. När jag bodde i Alaska så köpte en av mina vänner en bil som hon sedan körde genom Kanada och sålde i Washington.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close