Reselängtan

Skulle kunna skriva en lång text om midsommar, men vet du vad, jag tror vi skippar det. Inte för att det inte var mysigt – vi var i Jönköping och hade en mysig midsommar med familjen, åt gelato i Gränna, cyklade mountainbike ett par gånger och fick till härliga sommarbad i olika sjöar – men för att det liksom känns lite sent att skriva om midsommar nu. Och för att jag vill skriva om något annat – vi måste prata reselängtan!

Första vaccinsprutan är klar nu och det känns så himla skönt att vara på väg mot en lite mer öppen värld. För reselängtan – den är enorm just nu! Jag tittade på gamla bilder från diverse olika destinationer och jag saknar att möta världen.

Att insupa en annan atmosfär på mysiga torg i Italien, att förundras över vyerna i Alperna och känna pirret i magen när man står på flygplatsen och är på väg på en långresa. Att försöka hitta rätt tåg i Indiens kaosartade normalitet på tågstationen i Delhi, gå på marknad på nästan 4000 möh med vyer över nepalesiska Himalaya, att hoppas på att få se noshörningar (men att de inte ska börja jaga oss eftersom det enda skydd vi har är några smala träd utan grenar att försöka klättra upp i) och att äta glass på en mysig bakgata i en nederländsk storstad.

beach resort agonda

soluppgång vid taj mahal

nepal

flensburg gågata

reffen street food market köpenhamn

Sommaren är ju här nu – och vi står utan reseplaner. Det känns lite konstigt, som att vi inte riktigt har vågat drömma och planera vilket är helt sant. Men samtidigt har vi ju en trygghet i att vi har vanen och det är väl just därför vi inte har planerat – vi har velat avvakta för att se var vi kan ta vägen. För vi behöver ju inte bestämma något förrän precis när vi åker – inget behöver bokas eller fixas utan vi rullar dit vi har lust.

Men till helgen ska vi nog prata igenom sommarenens förväntningar i alla fall, se till att vi prickar in de känslorna vi vill ha och de saker vi vill göra!

solnedgång och campervan

Sen finns det en längtan till livet utanför Europa också. Även om jag är föräldraledig hänger jag med i försäljningsstatistiken på jobbet på Lapoint surf camps, och ser att vi säljer resor som aldrig förr till Costa Rica. Sri Lanka och Bali börjar röra på sig också, surf campet i portugisiska Ericeira är i full gång och vårt nyöppnade camp på Fuerteventura tar emot gäster varje vecka.

lapoint ericeira

Vi har inte planerat att vara hemma över föräldraledigheten – vi har storslagna planer om att komma iväg någonstans i höst, planer som inte är spikade men som låter väldigt härliga i tanken. Ekonomin har vi, det har vi sett till genom att varje månad under flera år lägga under pengar till äventyrsresor (läs mer om hur jag tänker kring ekonomi och investeringar här!), nu gäller det bara att världen öppnar upp. Men mer om hur vi tänker kring föräldraledigheten i ett annat inlägg!

Hur tänker du kring resor – avvaktar du eller har du något planerat?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close