En dag på cykel i vietnamesiska Hoi An

En liten reseupdate från Vietnam är väl på sin plats efter massa andra inlägg om skidåkning, kitesurf, foto & boktips. Efter Hanoi & Halong bay tog vi oss vidare till pittoreska lilla Hoi An, en mysig liten stad vid havet.

Vädret har inte riktigt varit med oss, men vi lånade ändå cyklar från hotellet och gav oss iväg på en cykeltur till de omgivande byarna och stränderna. Platt, fint och lättcyklat – inte direkt single track med mountainbiken men en härlig cykeltur! Som tur var lämnade jag systemkameran hemma i förmån för den vattentäta kompaktkameran, något jag är väldigt glad över efter att ha blivit helt genomblöt på 60 sekunder i ösregnet som kom. Shortsen gick att vrida ur, det rann in floder av vatten i jackans öppningar vid armar och huvud och jag var hyfsat glad att jag hade flipflops och inte sneakers.

Vi delade träd som skydd för en störtskur med några fjuniga änder, blev nerstänkta av bilar inne i centrala stan, cyklade förbi vattenbufflar och risfält och avslutade dagen med kortspel och finfika på ett litet café inne i Hoi An.

Nu har vi tagit oss vidare till Nha Trang och imorgon bär vi av söderut till Mui Ne, där vi hade hoppats på lite kitesurf. Vindarna ser inte ut att leverera, men man vet aldrig så vi håller tummarna!

cykelexplorista hoi an fält palmer cykel på väg sjö cyklande tjej vid risfält kille på cykel hoi an utsikt hoi an regn selfie i regn ankor tjej i regn båt i regn hoi an centralgata kortspel

4 comments

  1. Haha, herregud vilket regn! Har aldrig sett änder (ankor?) söka skydd från regn, väldiggt gulligt :) Det är ju roligt med såna äventyr, även om det inte alltid känns så i stunden. Härlig bild på er under trädet!

    1. Haha, inte jag heller, men de gillade inte heller regnet. Eller, jag älskar ju regn och det var ju varmt så ingen fara. :) Blöta kläder går ju byta ut!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close