En bild i timmen – Brunch, shopping & strand

Häng med på en dag här i Tarifa, idag kör vi en bild i timmen!

10:00. Vaknade runt 10, sent för att vara i Sverige men absolut inte sent i Spanien-tid. Drar upp gardinerna, kollar läget med vädret. Våtdräkter och selar på tork på uteplatsen utanför sovrumsfönstret, älskar det här livet! Sol & vind, men prognosen har förespått höga vågor och därför ingen stress till stranden.

våtdräkt på tork

11:00 Promenad in till stan och långfrukost på Café Diez, ett favoritställe här i stan – både för frukost, fika och sena vinkvällar! Apelsinjuice, crepes, croissant och tostadas med marmelad att dela – inte nyttigaste frukosten men väldigt, väldigt god!

cafe diez tarifa

12:00 Älskar att strosa runt här på förmiddagen och vi fortsatte med en liten promenad i gamla stan efter frukosten. Mycket folk, saluhallen är öppen och det är fullt på alla små caféer.

man med gitarr

13:00 Strandpromenaden hem, ett självklart val. En del kitesurfare ute, bra vindar och mycket vågor. Ingen surf för mig idag, helt enkelt för stora vågor för min smak än så länge.

tarifa strand

14:00 Bildredigering och chill hemma. Uttråkad blir jag sällan – har alltid tusen nya idéer och projekt jag vill sätta tänderna i!

lightroom

15:00 Sambon ville surfa och planen var att sticka iväg till stranden efter sen lunch. Sen började det ösregna. Vädret går inte styra över och det är bara att gilla läget, kanske kvällssurf istället?

cabrinha kiteboard

16:00 Regn, regn och ett avsnitt House of Cards med katten i knät. Inte fel det heller!

bengalkatt

17:00 Läsa, älskar att läsa! Var länge sen jag läste en bok på svenska, i spanskkursen har jag läst ett par på spanska och på kvällarna läser jag några sidor en spansk roman – men det är en annan grej att läsa på svenska eller engelska. Skönt att låta huvudet vila och bara läsa ibland, speciellt när regnet smattrar mot fönstret.

emelie schepp vita spår ebok

18:00 En liten shoppingtur – mat, kolla på våtdräkt och ett fäste till min TomTom Bandit-kamera så att jag kan använda den i vattnet. Visst hade den här filmen blivit så mycket bättre med lite vattenfilmning också? No luck so far!

wet cafe tarifa

19:00 Efter shopping en kort vända till stranden nedanför lägenheten, kolla läget och se hur vädret ser ut. Regnet har blåst förbi och solen står lågt. Fint, men fortfarande för mycket vågor, det blir ingen kite idag.

tarifa strand

20:00 Hemmakväll. Middagsfix, idag oxfilepasta i rödvinsås och en bra film till. Skönt med en lugn dag ibland, men i morgon hoppas jag på surf igen!

stekpanna med champinjoner

 

 

10 comments

  1. Åh jäklar vilken härlig dag! No stress-livet vore riktigt skönt, hoppas få några veckor i sommar helt utan jobb! Fast det betyder ju inga pengar, men ändå. Recharge är bra!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close