Julbak på 1a advent & om att skippa julstressen

glögg

Happy första advent! Lite av mig vill vara i Sverige den här helgen, när alla tar fram sina adventsljusstakar och julstjärnor och det blir sådär mysigt att promenera ute och titta på alla upplysta fönster. Men, man får göra vad man kan! Igår hade jag, sambon och några vänner julbak i vår lilla lägenhet – lussekatter i olika varianter och chokladtryffel stod på schemat.

Vi slogs lite i motvind i ett land med under 20 grader inomhus (inte bra för jäsning…), konstig jäst (inte heller bra för jäsning…), annorlunda saffran och utan sirap (risky att ändra recept…) men vann bataljen och lyckades få till fantastiskt goda lussekatter och tryfflar. Julmusik, glögg & pepparkakor från IKEA toppade kvällen, så mysigt!

Förra året skrev jag ett inlägg om hur du skippar julstressen och får en lugnare jul – läs det! Tror många av oss stressar så mycket med bakning, pynt, hemmagjord glögg, DIY, julkalendrar till barnen, perfekta julklappar, julgodis, snyggaste julgranen o.s.v. att vi missar att njuta av julen. Och för vem? Nej, njut – mår du bra har både du och alla runt dig en bättre december och jul!

Har ni haft en bra första advent?

bakgrejer baka lussekattslängd ingredienser apelsin med nejlikor lussekatter tjej gör apelsin med nejlikor tjej gör chokladtryffel lussekattslängd med vit choklad chokladtryffel lussekatter och glögg glas med cava chokladtryffel mobiltelefon tar kort lussekatter

5 comments

  1. Vad mysigt det ser ut, även att jag förstår dig precis med den där känslan som man lätt kan ta för givet när man är på ett ställe när det är en vana i samhället, mot att man saknar det otroligt när man befinner sig på en annan plats i världen där det inte är tradition/vana.

  2. Det där såg ut att vara den första advent jag hade velat ha, men inte fick. Barnkalas på kvällen och en sjukt stressig dag blev det istället. Förberedelser hela dagen, kalas med MYCKET högljudda barn och därefter paketinslagning och städning till idag som är den egentliga födelsedagen. Klockan 22.15 satte jag mig ner för första gången… Hoppas på en lugnare andra advent :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close