En helg i Manchester

Julmys, lussekatter, hagel, massor av skratt & inte alls goda engelska bakverk. Så kan vi nog sammanfatta förra helgen, som vi spenderade i engelska Manchester.

manchester gay village

Vi flög dit på fredagen för att hälsa på vänner som har flyttat dit med sina döttrar, fick se deras del av Manchester och vardagsliv i ett typiskt engelskt tegelhus hus i samhället Handforth, 20 minuter utanför själva stan.

glad tjej

På lördagen gav vi oss iväg till Glen Jakes, tjejernas ridskola, för en timmes uteritt, sedan blev det hemmamys och matlagning. På söndagen blev det promenad & lekplatshäng, lussekattsbakande & filmtittande – vardagliga grejer som blir roliga bara för att man är någon annanstans & får umgås med dem man gillar.

manchester handforth höst manchester gay village

Det är roligt att få upptäcka ett land utanför turistscenen, att få se hur vardagen ser ut. Manchester bjöd på minst sagt ombytligt väder – regn, hagel, sol och moln om vartannat, med 5 minuter emellan. Vattentäta skor & jacka var ett måste!

julmarknad i manchester järnek varm choklad

I måndags lämnade vi tjejerna i skolan och tog tåget in för att upptäcka Manchester. Jag har inte hört så mycket om stan mer än att den ska vara ganska trist & industriell, men jag tycker det var en mysig stad trots allt. Typiskt engelsk arkitektur, klättrande murgröna & höga bussar. Tearooms (yes, vi åt afternoon tea också, kolla in på torsdag för ett inlägg om det), en mysig julmarknad & mycket shoppingmöjligheter.

kille manchesters äldsta hus glen jakes Kanske ingen stad jag åker tillbaka till, men ändå rolig att ha besökt. Och nej, det blev ingen fotbollsmatch trots att det är en riktig fotbollsstad – vill ni läsa om fotboll i Manchester så titta in hos Dryden istället!

handforth

ponny

 

3 comments

  1. Helt rätt, Manchester är ju mycket mer än bara fotboll, bra visning av det här. Och extra kul att komma lite ”bakom kulisserna” också, istället för hotellrum och frukostmatsalar. Fint inlägg (och tack för länken!). ?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close