Afternoon tea på Richmond tearoom, Manchester

Ja, alltså, England är väl inte riktigt känt för galet goda bakverk – men de är kända för Afternoon tea så det är klart att man måste bocka av det på listan.

Men ja…med kommentarer som “jag fick paniksvälja den”, kanske det inte riktigt blev som tänkt?

drink me-skylt tearoom

Förra helgen var vi i Manchester och hälsade på vänner, och väl inne i Manchester bestämde vi oss för att testa Afternoon tea. Det är något jag alltid har velat göra, men jag har inte spenderat så mycket tid i England så det har inte blivit av. Men vad kan vara en bättre timing än en kall & regnig novemberdag?

Vi valde Richmond Tea Rooms, ett mysigt ställe med bra recensioner. Lokalen – verkligen supermysig. Hello Alice i underlandet, plastblommor & kitsch!

Och teer hade de, i mängder och i massor av olika varianter. Vinmenyer brukar man ju få på restauranger, här var motsvarigheten en temeny med många, många roliga och klassiska smaker – till sist valde jag en chai efter att ha fastnat för det i Indien (även om riktig chai görs på mjölk och inte vatten). Och naturligtvis – the Queen’s afternoon tea-menyn!

richmond tearooms richmond tearooms afternoon tea

Längst ner på fatet var sandwiches med olika, ganska smaklösa fyllningar. Men visst, sandwiches är inte min favorit så let’s move on – to scones med clotted cream och marmelad. Scones tycker jag ju desto bättre om, och de här var goda, om än lite väl söta, och som pricken över i lite extra sötade med russin.

Och överst fatet – fatet som för en sockerälskare såg riktigt gott ut! Efter att ha testat den ena efter den andra slog vi tyvärr fast att nej, England har inga goda bakverk. Det var sliskigt, artificiellt, spritigt och inte alls min smak….och faktiskt kanske lite som jag hade tänkt att det skulle smaka?

richmond tearoomsengelska bakverk

Vi skrattade mer och mer efter varje munsbit, för trots våra förhoppningar blev det ju liksom aldrig bättre.

Med kommentarer som “Oj, det här var sött & syntetiskt”, “Nu står hoppet till sista chokladgrejen.”, “Den inplastade polkagrisen var helt klart godast” och “Nu hade en kopp kaffe smakat bra, men nu sitter jag här med te” får vi helt enkelt inse att Afternoon tea inte var något för oss.

Eller – när man fikar två timmar med vänner på ett supermysigt sagoställe, skrattar så man gråter & skaffar sig sköna minnen kanske det inte är så fel ändå, även om smakerna inte var på topp?

Lite roligt är det, min bloggkollega Lisa testade precis Afternoon tea i London – och hennes upplevelse var helt annan än min. Nyfiken? In och läs!

teservis richmond tearooms afternoon tea

5 comments

  1. Haha, JA – verkligen olika upplevelse!
    Sen blir jag lite sådär… hmmmmm hur goda var bakverken?! Jag tänkte nog inte helt på det? Alltså, grejen är att jag är inte anti sött, inte alls, men jag är en sådan som hellre väljer förrätt än efterrätt om jag är på restaurang. 100%. Har inga problem att avstå från det söta då, är sällan sugen. Älskar däremot choklad, och även en riktigt ”fin” middag hemma hos oss avslutas med mörk choklad, möjligen med någon smak. Aldrig efterrätt.
    Så kanske var de väl söta? Kanske var de inte supernaturliga? Det kan ha varit så, men att jag liksom inte helt tänkte på det. Eller hade något konkret att jämföra med. Jag har aldrig köpt en cupcake med frosting på Magnolia bakery i NY heller trots att jag passerat otaliga gånger. Fika hemma betyder kanelbulle, aldrig ett bakverk.
    Men… jag åt och tror att jag tyckte det var gott. Och oavsett så älskade jag upplevelsen, och mumsade utan att lämna nästan något (haha).

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close