Höstweekend

Favorit i repris! Här i Nya Zealand är det vår, känns konstigt att vara i våren och tänka på höst men oavsett årstid så älskar jag att resa och höstweekends har definitivt sin charm. Ska du resa någonstans i höst?

150921: Stadspulsen och människor överallt. Gå upp tidigt på morgonen och ta en promenad innan staden invaderas av turister. Trampa i vattenpölar, springa undan från regnet och ta en kaffe på ett café. Titta på folk. Vad jobbar de med, vilka pratar de när de jäktar fram längs gatorna? Fotografera. Se vänner som träffas på caféer för att ta morgonens croissant ihop innan jobbet.

istanbul kväll

Vira halsduken runt halsen och dra in den kyliga luften i lungorna. Gå, promenera, spatsera. Upptäcka. Se hur gula höstlöv från stadens träd landar på trottoaren, samlas i drivor längst gatorna. Uppleva kulturen.

Gömma sig under ett paraply. Kanske shoppa lite från butikerna som inte finns hemma? Höra hur regnet smattrar mot taket på uteserveringen som fortfarande är öppen, men värms upp av gasolvärmare. Människor pratar och skrattar, tar ett glas vin med en filt runt sig.

Höstweekend, ett par dagar att drömma sig bort. Vart vill du åka i höst?

Bilder från härliga Istanbul – perfekt höstresmål!

kastanjer istanbulistanbul

istanbul spårvagn istanbul gatumusikant istanbul juice granatäpplen istanbul granatäpplen istanbul

 

 

15 comments

  1. nu fick du hösten att låta sjukt jäkla mysig! jag skulle inte tacka nej till en helg i London. Eller varför inte Barca för lite värme med? ;)

  2. Jag ska till Barcelona i slutet av oktober, några tips på ställen man inte får missa? Sen är London en favorit, men det blir inte förrän i december och då tycker jag hösten är slut.

  3. åh vill så gärna resa men inte till varmare länder! Vill uppleva hösten i de Engelska landsbygderna eller någonstans i New England, kanske Vermont eller Main :)

  4. Känslan i det här inlägget! Wiiiii!!
    Jag längtar allra mest efter att åka till Särna (väldigt nära Idre f.ö.) och så ska jag till Budapest med 3 bästisar. Tyvärr bokat innan hela den vidriga behandlingen av flyktingar som Ungern bestämde sig för, så det känns mest fel. Vi försöker boka om. Men en hel helg med bästa vännerna känns fantastiskt!

    Jag tänker att höst på stranden i Barcelona måste vara magisk. Fast det kanske aldrig är folktomt?

    1. Ja, det är ju tragiskt med allt som har hänt i Ungern. Men om ni kommer dit, passa på att njuta och fota massor – och hjälp flyktingarna på andra sätt. Tror det är väldigt vackert i Budapest. Kan tänka mig att hösten här är magisk – just nu känns det mest som sensommar med 23-24 grader i havet och 25 i luften. Återkommer om frågan…! :D

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close