MC-semester i Alperna – del 3 av 4

Detta är del 3 av 4 av vårt hojäventyr i Alperna, här hittar du första delen som tar oss från Sverige via Polen, Tjeckien och Österrike till Grossglockner och här hittar du andra delen som tar oss vidare från Grossglockner till Cortina och norra Italien. Del 4 publiceras på söndag!

explorista tjej yamaha mt-09 tracer

Dag 6 stod Livigno på schemat. Vi valde att köra via Gavio-passet och det var ett riktigt bra beslut. Vägar som blev mindre och mindre ju högre vi kom, som i slutet var breda som en cykelväg men bjöd på fenomenalt vackra vyer – definitivt en höjdpunkt på resan.

mcåkare på väg upp mot passo gavia

vacker sjö i italienska alperna

Livigno nådde vi på eftermiddagen, en mysig stad/by som andas outdoors och downhill. Cyklister i varenda hörn, högljudd after bike på resturangerna och massor av shopping för den utelivsälskande – eller för alla egentligen eftersom Livigno också är ett skatteparadis.

man som gör crepes i livigno

Kvällens mest oväntade var restaurangen vi åt på – vi hade dissat den tidigare på kvällen för den såg sunkig ut, men när den var top 1 på Tripadvisor ville vi ändå ge den ett försök.

Vi stod 20 minuter i kö, fick själva servera oss en apertif från baren och åt en god middag med högt tempo, skratt & bra känsla – och när notan var betald kom kyparen med fyra shotglas och fem spritflaskor så att vi fick shotta på eget bevåg innan vi lämnade resturaungen. Topp för den upplevelsen!

shots på italiensk restaurang i livigno

mcåkare vid sjö utanför livigno

Dag 7 tog vi tunneln genom berget till Schweiz för att få möjlighet att köra över Umbrailpass och Stelviopasset, ytterligare en häftig naturupplevelse.

Vi fortsätter genom Österrike, kör förbi en turkos stor sjö där vi ser att folk kitesurfar och tvärstannar när vi ser ett klocktorn som sticker upp mitt i sjön. Vi har stannat vid den konstgjorda sjön Resia där byn Alt-Graun evakuerades och sprängdes på 1950-talet och det enda som skonades var klockstapeln från 1300-talet – så häftigt!

lake resia med klocktorn i sjön explorista tjej yamaha mt-09 tracer

Dagens mål var sydtyska staden Füssen, en vacker bayersk stad med de tidstypiska husen med färgade fasader och överdimensionerade rödrosa pelargoner hängande i blomlådor från balkongerna.

Under ett par stora parasoller äter vi middag medan ösregnet och åskan viner över oss, och när det blir för starka stormbyar och både vinglas och skyltar flyger i backen tar vi skydd inomhus innan vi sedan ger upp och springer hem i ösregnet, med ett glasstopp under tak halvvägs till hotellet.

füssen füssen

Missa inte sista delen som kommer på söndag!

3 comments

  1. VILKEN RESA!!!! “Dag 7 tog vi tunneln genom berget till Schweiz för att få möjlighet att köra över Umbrailpass och Stelviopasset, ytterligare en häftig naturupplevelse” Var hittar man den tunneln, var utgör jag ifrån för att köra igenom den?

    1. Ja, det var så härligt! Det är tunneln som går från Livigno till Schweiz och om du söker på passnamnen på Google maps så hittar du dem!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close