Favoritgrejer för vanlife (och vad vi hade kunnat skippa)

Sommar, sol och vanlife. Mysiga kvällar med tända ljus när regndroppar smattrar mot taket, solnedgångar med ett glas vin i en stol utanför vanen och Netflix med choklad i sängen efter en lång, aktiv dag utomhus.

Såg att någon frågade om bästa grejerna att ha med i en van och tänkte jag skulle skriva lite om just det – vad jag tycker är det bästa i vanen, och vad jag har med mig men typ aldrig har använt. Here we go!

LAYOUT kök i campervan

Favoritgrejer att ha med i campervan…

Utestolar – så värt att ha med stolar så att man kan sitta skönt utomhus (och ha dem lättillgängliga). Jag hade gärna haft ett litet bord också, det står på inköpslistan!

Filtar – Perfekt till stolarna utomhus, när det är lite kyligt inne eller på natten när täcket känns för tunt. Plus myskänslan, bästa!

solnedgång och campervan

Högtalare – SÅ himla värt! Mysigt att kunna ha musik i bakgrunden, eller ha som extra högtalare till ipad eller dator om man vill kolla på film.

Ljus – I mängder, älska mysfaktorn! Stearinljus, blockljus – men glöm inte att ha bra ventilation, ställa dem på ett säkert ställe och ha en kolmonoxidvarnare i bilen.

vanlife mysigt

Omniaugn – Den här uppfinningen, så bra! Det är en liten “ugn” som ser ut som en sockerkaksform med lock som man ställer på gasolköket, där du kan baka bröd, göra potatisgratäng och vad man nu gör mer med en ugn. Grymt att ha med för att kunna få lite mer variation i matlagningen (och bara kunna värma bake-up-bröd till frukost).

Potatisgratäng i omniaugn för vanlife

Clever Dripper – Bästa kaffegrejen (och gör enligt sambon bättre kaffe än Mockamaster och det ska ju tydligen vara bra). Man häller kaffepulver i ett filter, häller på kokande vatten och låter det stå i ett par minuter, sen ställer man hela Clever Drippern på muggen och kaffet rinner ut. Finns i två olika storlekar.

Muggar med krok – Muggar i plast, emalj, bambu, melanin eller vad du nu gillar, men smidiga, lätta, stöttåliga muggar med öra som kan hänga framme är grymt. Perfekt för att ta en kaffe, ett glas vatten eller annat utan att behöva öppna massa lådor.

Kitesurf, campervan med dusch

Varmvattendusch med duschtält – Alltså, det kan verka omständigt, men om du visste hur skönt det är att kunna ta en varmvattendusch efter en löptur, ett svettigt mtb-pass eller en kall kitesurfsession i havet. VI har en gasdriven Kampa Geyser som är bland det bästa vi har, varmvatten on-demand efter bara någon minuts uppsättning. Komplettera med ett smidigt duschtält så behövs inget annat!

En bra grill – Vi har en Weber Go-Anywhere som alltid är med i vanen och det är så värt att ha en bra grill istället för en halvkass sådan som gör att man ändå inte orkar grilla. För vem gillar inte BBQ (och att slippa diska!)?

…och grejer vi har med men aldrig använder:

Kortlek – Den har varit med i vanen i flera år, men vi har nog aldrig använt den. Kanske dags att börja göra det, för det är ju ändå rätt kul att spela kort?

Glas-glas & porslinstallrikar – Den där muggen ovan, grym till det mesta. Kompletterad med ett par vinglas räcker det gott, för glasen av glas som vi hade till en början i första vanen åkte ut fort igen. Samma med porslinstallrikar, det funkar bra men mycket smidigare med bambu eller melanin (som dessutom är snygga och i roliga färger!).

Gorillapod – Hade en bra tanke om att det är schysst att ha med en gorillapod i bilen för att kunna ta fina foton, men än så länge har den inte blivit använd så den får snart åka ut!

Har du fler tips på grejer som är bra & kul att ha i en campervan?

5 comments

  1. Superbra tips för oss som håller på och drömmer om att bygget är klart (och kanske redan har börjat kitta lite)! Tack (igen, för just nu finns det ingen sida jag så ofta surfar in på och kollar i bygga-van-inläggen!)!!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close