Veckans träning

Det går bra med mina intentioner för juni so far, att få till en skön rutin med träning och rörelse igen.

Corona vände upp och ner på allt den här våren, och eftersom jag jobbar i resebranschen blev jag ganska direkt drabbad med permitteringar, nerdragningar, budgetrestriktioner och omplanering. Och någonstans. den vevan försvann träningen också, den tenderar att göra det när stressen blir lite för hög och energin inte räcker till – även om jag är fullt medveten om att det är just då som träningen behövs som mest!

Planen för juni är minst ett träningspass eller 10 000 steg om dagen, inte mer krav än så. Jag vill stärka upp de små störiga sakerna som strular med kroppen just nu, göra den där prehaben för att få en genomstark och stabil kropp igen. Och så fort man kommer igång – vilken powerkänsla! Endorfiner, high five och stark – allt på samma gång!

I tisdags fick jag till mitt första löppass på jag vet inte hur länge, och det var varken snabbt eller långt men det var ändå i lite bättre tempo än vad jag hade tänkt mig. Varmt, svettigt och jävlar anamma!

Onsdag = gymdag. Jag körde igenom hela kroppen med bröst, mage, axlar, rygg, ben och armar. Var förvånansvärt stark och höll mig på samma vikter som tidigare i våras, vilket var kul!

Torsdag fick bli en lugnare dag, med två lite längre powerwalks i solen. Passade på att promenera och hämta ut ett paket med miljövänlig, ren solskyddscreme och en ny kitesurfponcho från svenska Suntribe också. Jag gjorde ett samarbete med dem i höstas och gillar verkligen deras produkter (solcremen med SPF30 innehåller bara 7 helt naturliga ingredienser!) och nu börjar solen bli stark även hemma i Sverige, särskilt när man kitesurfar och är ute på havet. Här kan du läsa mer om vilka produkter jag använde i Brasilien. 

I fredags blev det en powerwalk till gymmet, och en powerwalk hem igen. Jag kör på med helkroppspass just nu, för att kunna dela upp och periodisera mer längre fram när kroppen har vant sig igen.

Lördag fick bli en vilodag, det var fullt upp med småfix av vanen, kul att få det där sista fixat!

Söndagen var tänkt att bjuda på mountainbike, men när vi väl kom ut i skogen skulle jag bara släppa ut lite luft ur min alldeles för hårda framgaffel vilket resulterade i alldeles för lite luft istället. Så, istället för rolig mtb i skogen blev det grusvägscykling med låst framgaffel, men allt träning är ju bättre än ingen tänker jag!

En bra träningsvecka, och jag tänker att denna veckan ska bli minst lika bra!

Vad är dina träningsplaner i veckan?

2 comments

  1. Lider själv av en skadad ljumske som inte vill läka, har inte kunnat kita nu på 3 månader. Tur jag har en van att bygga så mår man lite bättre! Går på rehab så hoppas på att komma igång med kiting snart!

    1. Usch vad segt, aldrig kul att vara skadad. Hoppas det läker ihop snart så att du kan ta vanen iväg på kiteäventyr! :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close