Fem outdoorfavoriter

Favorit i repris – mina bästa outdoorprylar! Är det något man aldrig kan få för mycket av är det outdoorsaker och är det något som är guilt free shopping så är det just sånt här. Små saker som kan hjälpa eller stjälpa en utelivssemester – håll till godo!

150821: Ni gillar ju tips och såna här listor brukar alltid vara användbara. Här är mina fem bästa outdoorfavoriter – grymma prylar för uteliv. Håll till godo!

Bästa vandringsryggsäcken för tjejer – Osprey Ariel 65 / Aura 35

Ja, jag kan ju inte lova att det stämmer för alla. Men jag är sjukt nöjd med alla mina Osprey-ryggsäckar – väldigt lätta, superkvalitet, genomtänkta fack, öppningar och mycket remmar, bra avbärarbälten, väldigt sköna och livstids garanti!

Min Osprey Ariel 65 passar perfekt för fjällvandring 7-10 dagar medan min Osprey Aura 35 är en superbra dagstur-ryggsäck. Har också en Osprey Talon 22 som träningsväska, lika nöjd med den! Egentligen är det en cykelryggsäck, med fäste för hjälm och remmar som inte kan åka in i hjulen. Och dessutom är den på REA nu till superpris, kolla länken!

 

osprey ariel 65 osprey ariel 65

osprey-aura-35-w

osprey talon 22 avatar blue

Godaste frystorkade maten – REAL turmat & Blå Band

Det skiljer på frystorkat och frystorkat. Jag har haft turmat från Trek ´n´ Eat som inte gick att äta, den har förpassats till soptunnan. REAL och Blå Band är riktigt bra – speciellt taco, Skinnarmo´s carbonara, chili con carne, kebabgryta och kycklingcurry.

blåband turmat real turmat

Långskeden Sea to Summit Alpha long spoon

Jag vet, hur töntigt är det inte att skriva om en långsked (med ett jättelångt namn)? Men det är faktiskt en grym långsked – lätt & av aluminium, tillräckligt lång för att äta ur påsar med frystorkad mat, skön att äta med och lättdiskad.

lång sked till turmat

Bästa skaljackan – Norröna Lofoten Gore-Tex Pro jacket

Grymt skön jacka både till sommar och vinter. Jag hade tidigare en Marmot Alpinist jacket (som jag tappade bort i Nepal), men tyget i den var ganska stelt vilket gjorde att jag bara använde den just för outdoor. Norröna-jackan är betydligt mjukare och mer följsam i tyget, vilket gör att man kan använda den som en vardagsjacka. Med tanke på vad GTX Pro shell-jackor kostar är det ju schysst att kunna använda dem fler än ett par veckor om året. Lofoten ligger på 5 999 kr vilket är sjukt dyrt, men jag är toknöjd med den och kommer köpa Norröna även nästa gång.

vid havet

Vattentäta handskar – North Face

Vattentäta handskar är grymt skönt att ha, men svårt att hitta. Jag hittade ett par North Face för något år sen, vatten- och vindtäta handskar utan foder, inte klumpigare än en löparhandske. Alla andra jag hittade var tjockare, vinterhandskar eller softshell – klumpiga och osmidiga. Tyvärr hittar jag dem inte längre, men kan tipsa om att det är väl värt att ha till fjälls – blöta tältstänger är kallt och det är skönt att slippa genomblöta handskar.

Vilka är dina favoritprylar för uteliv? Tipsa mig!

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close