Första passet på mountainbike – ge mig tips!

Äntligen har min Scott Scale 70 fått se ljuset! Eller i alla fall med mig i sadeln, och utanför asfaltsvägarna. Jag köpte cykeln för två år sen och tänkte cykla MTB, men det har inte funkat med knäna och det är mest sambon som har lånat den.

Men, Aim Challenge ligger ju i horisonten och då blir det ju en hel del mountainbike. La ut en fråga i gruppen Tjejcykel Göteborg på Facebook om någon ville hänga med ut och igår var vi fyra tjejer som träffades i Skatås för 1,5 timmes MTB. Det var jättefina vägar, superväder och riktigt roligt. Sten, rötter, bokskog, uppförsbackar, lera, nerförsbackar…

Helt klart nybörjarvänligt, särskilt eftersom det var torrt, men jag valde ändå att gå på flera ställen som var lite över min nivå. Lämnade SPD-pedalerna och skorna hemma med, lite basic får det vara i början. Är ju ingen idé att slå sig halvt fördärvad första gången, det brukar inte riktigt bidra till motivationen…

Mer cykling blir det! Nästa helg är jag anmäld till ett mountainbikeläger i Kungsbacka, då hoppas jag på att lära mig mer teknik och få tid att öva. Är du grym på mountainbike och har några tips? Shoot – kommentera nedan!
       

7 comments

  1. Tips, sätt framväxeln på mellandrevet (2an) och växla bara med bakväxlarna, att byta växel fram strular bara till det i början. Ha inte för låg växel. Lycka till :-)

    1. Tack, det ska testas! Fick lite framhjulslyft, vad kommer det av? För låg växel?

      1. För lite tryck på framhjulet. Särskilt i uppförsbackar så lyfter gärna framhjulet. Det hjälper att flytta fram tyngdpunkten och luta sig framåt.

        1. Tack, jag måste testa detta. Skitläskigt när framhjulet bara lyfter i uppförsbackar. :D

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close