Vårkänslor & vykort från Les Arcs

Mitten av mars – så sjukt fort den senaste tiden har gått! Det snackas snödroppar och fika vid solvarma väggar, och jag känner att jag inte alls har hängt med. Och det är väl inte så konstigt egentligen, det har ju varit fullt upp.

Först jul och nyår, sedan började vintern ordentligt med en pudervecka i Val Thorens. Efter det var jag hemma en vecka och hämtade andan innan jag bytte tidszon och landade på underbara, vackra Bali. Det blev två veckor på Bali – surfcamp och sedan sightseeing och inspirerande dagar i Ubud med bästa Nathalie. Och sen – hemma en vecka, kämpa mot feber och förkylning innan vi förra veckan stack till Les Arcs för en offpistvecka till.

les arcs offpist

Men nu, nu ser jag fram emot att landa i svenska våren. Njuta av lite lugn, komma ikapp på jobbet och stöka av sånt där jag inte har hunnit med tidigare. Har lite samarbeten på gång som behöver produceras, ska köpa lite nya aktier (frihet och privatekonomi går starkt ihop, här kan du läsa om hur jag tänker kring detta) och har äntligen fått tummen ur att göra klart min årsredovisning och deklaration (i den mån det gick, man kan ju inte skicka in den än). Dessutom har jag byggt en ny webbsida åt mina bröder, så letar du efter bästa glasmästaren i Jönköping så kolla in Jönköpings Glasteknik! Har också lite nytändning på mountainbike och ser fram emot en bra MTB-sommar!

But let’s talk skiing!

Vi var ju i Les Arcs med UCPA och hade en fantastisk vecka. Den här gången körde vi All mountain (eller Tout Neige) som den heter på svenska UCPA-sidan, vilket är en ren offpistgrupp i medelnivå. Grupper var härlig, 8 svenskar och 1 belgare – det gör så himla mycket när det är bra gemenskap i gruppen! Vår guide var också super och snackade väldigt bra engelska, det kan ju annars vara lite av ett problem med UCPAs franska guider…

Get outside the comfort zone!

Min skidåkning har utvecklats enormt de senaste månaderna. Det är just det här som gör att jag åker med UCPA – bra instruktioner från guiderna, fin åkning i princip oavsett väder och dessutom åker man på ställen man aldrig annars skulle åkt – och vi vet ju alla att allt händer utanför the comfort zone? Pucklar, is och skitförhållanden som annars hade gjort att man hade tagit pisten ner blev nu istället utmanande och åhh, vad man lär sig av de där åken!

Offpist handlar ju om tre saker – teknik, mindset och fysik. Jag märker att jag åker betydligt mer energieffektivt, och det blir så mycket roligare att åka när man orkar mer. Jag tycker också att jag har fått betydligt bättre koll på lavinrisk och bra områden att åka på – men det är naturligtvis en lång väg kvar, och något man alltid kan lära sig mer om.

Men nog med snack, här är lite bilder från Les Arcs!

happy emmi offpist i skog les arcs offpist uphill walk les arcs berg och skog les arcs offpist puder les arcs offpist ucpa guide traversera offpiståkning puderåkning les arcs offpist

 

 

5 comments

    1. Tack! Nej, det är lite annorlunda men galet roligt! :) Det blir en annan känsla och särskilt om man har lite bredare skidor som liksom flyter ovanpå snön, superskoj!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close