Hello spring time!

Jag vet att många säger att mars är första vårmånaden, men jag tycker att det är lite tidigt. Jag vill ha vinter i mars, skidåkning, snö och hemmamys. Inte börja längta efter våren – för börjar man längta efter våren i början av mars får man längta så himla länge.

Nej, första april är vår för mig. Snödroppar och krokusar har kommit upp i trädgården, men man får fortfarande vänta en stund på tulpanerna och att gräset ska börja växa. Jag börjar sortera bort tankar på skidåkning, och byter ut dem mot funderingar på när första kitesurfsessionen blir. Blir sugen på att lufta mountainbiken i varm vårsol, och tar årets första, riktigt goda glass.

allium på väg upp

När lusten för plantering börjar komma är våren definitivt här. Jag brukar alltid förså inomhus, för att när det blir tillräckligt varmt plantera ut tomater, kryddor och blommor i trädgården – fröer köper man lätt på nätet, t.ex. hos Impecta. Löjligt hur glad man kan bli när man ser att det börjar gro!

Jag blir också alltid lite extra hemmakär vid den här tiden på året – jag älskar ju att resa men just april brukar bli en lugn månad hemma. Fixa, inreda och starta upp trädgården – jag lägger gärna tid på det här nu, för jag vet också att jag kommer att tröttna snart igen.

träd i motljus

På våren gillar jag att göra färdigt måsten – för då har man hela sommaren fri! Att ägna vårhelgerna åt att fixa iordning altanen, göra det där fixet som måste göras på huset och bygga de där sakerna i campervanen som vi har funderat på över vintern. För i maj – då tänker jag att alla äventyr börjar!

 

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close