Naturmagi & djurliv i Point Reyes national park, Kalifornien – det finaste stället hittills!

Point Reyes nationalpark, vilket ställe! Vi har sett många nationalparker på vår roadtrip längs den amerikanska västkusten, men den här slår det mesta.

Thule Sapling bärstol i Point Reyes nationalpark

Huvudleden tar oss till fyren längst ut i sydvästra hörnet av halvön. “Har ni tur kan ni se valarna som rör sig söderut” sa park rangern som vi pratade med på vägen in. Några valar såg vi inte, men vilken fantastisk plats. Vi gick en knapp kilometer från parkeringen till utsikten vid fyren, och även om den svindlande trappan ner till själva fyrtornet var stängt var det en helt fantastisk plats. Att se platålandet nedanför oss och vågorna som slår in över den långa stranden är svårslaget!

Fyrtornet Point Reyes nationalpark Utsikt över strand i Point Reyes nationalpark Point Reyes nationalpark

Härifrån kör vi fem minuter till Chimney Rock, klart vi måste ta en promenad till här! Solen står lågt, det är snart solnedgång och vi promenerar 1.5 kilometer till utsiktpunkten där man ser vågorna som bryter långt nedanför oss. På promenaden hit mötte vi hjortar, och tittar vi långt ner på stranden nedanför oss ser vi högar av sjöelefanter – med ungar!

Chimney Rock i Point Reyes nationalpark Solnedgång Point Reyes nationalpark Sjöelefanter i Point Reyes nationalpark, Kalifornien Redtailed hawk Point Reyes nationalpark

När vi går tillbaka till bilen är det golden hour, och hela himlen är målad i röd och orange. Vi kör 45 minuter tillbaka till vår campingplats för dagen – vägen här är slingrande och går genom ett kuperat beteslandskap. Här står korna som siluetter mot himlen, och de gröna kullarna sträcker sig så långt ögat kan se. I motljuset ser vi elks, som står med sina majestätiska horn mot himlen och tittar på oss, och vi möter inte bara en utan flera prärievargar. Magi!

Hjortkidd Elk i Point Reyes nationalpark i solnedgången Coyote i Point Reyes nationalpark i solnedgången

Dagen efter promenerade vi till Abbotts lagooon, såg river otters, fler sjöelefanter och massor av fågel. Sanddynorna här är vackra, och utan björnar i området är det ett perfekt ställe för en picknick ute i det vilda.

Abbotts lagoon Blue heron Abbotts lagoon Abbotts lagoon utter

Vår sista tripp blev upp till norr, mot Tomales point. Här ser vi elks till höger och vänster, de står på alla kullar och betar lugnt utan att bry sig om trafiken. Så vackra, och så häftigt att se så mycket djurliv nära inpå. Och vägen tillbaka – utsikt över det mäktiga platålandskapet nedanför, över havet och fastlandet. Så fint!

Hyrd husbil från Road bear RV i USA Point Reyes nationalpark Point Reyes nationalpark

Om du kör längs Highway 1 strax norr om San Francisco någon gång så missa inte Point Reyes – här kan man lätt spendera flera dagar med vandring, löpning, roadtrippande och cykelturer!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg! 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close