Glad advent (och glöm inte Sunes jul!)

Första advent! Tidig morgon när jag publicerar det här inlägget, tänker mig att det är mörkt och kallt ute. Kanske med minusgrader och snö som det verkar vara i många delar av Sverige just nu. Och att du tänder första ljuset i adventsljusstaken ihop med en god frukost. Nu får jag lite hemlängtan, eller iaf Sverige-längtan. Att tända ljus, dricka ett eller två eller tre glas glögg i eftermiddag. Att slå på julmusiken så där mysigt i bakgrunden och att äta lussekatter för första gången.

Jul är lite av min paradgren. Jag julpyntar gärna, lite lagom och stilrent, och älskar att tända massor av ljus. Mysa ner i soffan med en filt, dricka te och kolla på julkalendern på SVT. Sunes jul är fortfarande bäst, bara så ni vet (och den går fortfarande att se på SVT Play för er som vill nostalgitrippa lite!).

Och du, i år skippar vi julstressen va? Alla måsten av att hitta den perfekta presenten, att bjuda in hela kompisgänget på julbak och att ha det perfekt städat när släkten kommer. Ta ett djupt andetag (och en lussekatt), spring en sväng och sjunk sedan ner i favoritfåtöljen med en bra bok och julmusik i bakgrunden. Ägna en tanke åt hur du *verkligen* vill ha din jul, och skippa allt annat. Även om det ser bra ut på Insta.

Pappersgranar julpynt

I år blir det ju lite annorlunda i och med att vi är utomlands, och det är egentligen tre hela decembermånader som jag har varit utomlands – först när jag bodde i Barcelona 2015, sen när vi reste runt i Asien och var i Sri Lanka i december 2016 och sist 2019 när vi bodde i Brasilien och kitesurfade.

Men, vi svängde förbi IKEA i Vancouver och köpte pepparkakor igår. Och glögg och ljus och ljusslingor och glitter. Och en liten vit julstrumpa med en björn till Zack. Så det blir nog jul här i RVn också!

Glad advent – vad hittar du på idag?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close