Lathetssjukan & nattinspiration

Klockan är 01:56, idéerna flödar, kreativiteten vet inga gränser och jag producerar och får massa gjort. Skriver inlägg, planerar, redigerar bilder. Älskar att komma in ett flow – och det blir bara mer flow desto mer jag gör.

Känner ni igen er? Det har varit ett par veckor här utan inspiration. Jag har mängder av inläggsidéer ligger i Trello (grymt bra verktyg, gratis att ladda ner här), jag har massor av flikar öppna med bra inlägg jag vill länka till – men det har liksom tagit stopp där. Och jag kan inte skylla på tiden – för hej, jag har ju massor av tid! Nej, jag har helt enkelt blivit drabbad av lathetssjukan – ju mindre du gör desto mindre har du lust att göra.

Lathetssjukan är inget bra och inte heller särskilt rolig. Så, jag bestämde mig helt enkelt för att ta tag i lite planering och få stängt några av de där flikarna med inlägg jag ville länka till genom att skriva några egna blogginlägg –  och så enkelt var problemet löst. Ju mer man tränar desto mer vill man träna, ju mer man skriver desto mer vill man skriva, ju mer man får gjort desto mer hinner man med osv.

Hur kommer du ur inspirationssvackor?

fjällbro

2 comments

  1. Jag känner igen det och jag vet inte riktigt hur jag tar mig ur det mer än att bara hugga tag i saker som jag vill få gjorda. Ibland tar det en dag, ibland en vecka, i vissa fall en månad. Men känslan i att få stänga ner de där flikarna är ju fantastisk!

    Ibland är det ju också så för mig att jag har en idé om att inlägg men själva texten ramlar inte ur huvudet. Det får ta lite tid också, rätt som det är hamnar rätt ord på rätt plats och då blir det också oftast riktigt bra texter. :)

    …och emellanåt vill jag bara slänga ut de där tio bilderna jag vill få ut. Utan text och andra krusiduller.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close