Om tre veckor bor vi i Brasilien!

Om tre veckor är vi på plats i Brasilien. Huset uthyrt, vår älskade lillkatt Zoe hos sina fodervärdar och vi bor mitt på stranden i Cumbuco. Lite svårt att förstå, nästan lite surrealistiskt, men ändå helt normalt.

Cumbuco, där vi ska bo, är en dröm för kitesurfare. 28 grader varmt i både luft och hav, och en vind som sällan slutar blåsa. Vi kommer att bo i en lägenhet precis vid stranden och ha palmer precis utanför fönstret – drömmen! Samtidigt så älskar jag årstider och det gör mig lite ledsen att missa murriga höstdagar med regn som slår mot rutorna, alla vackra höstfärger och första frosten. Men tre månader kommer att gå fort i paradiset, och vi kommer hem precis lagom till vintern, första snön och skidsäsongens start!

emmi i barcelona via stranden

Vi har flyttat utomlands tidigare, och bott i flera länder på flera platser – det blir ju också en vardag till sist. Det blir inte svårt att flytta till ett annat land när man har gjort det tidigare, även om flytta kanske är lite att ta i när vi bara ska bo där i tre månader. Men det är ändå lite samma sak – nya rutiner, hitta en lägenhet, finna nya vänner. Lära känna ett nytt land, se hur det funkar i en ny kultur. Spännande!

vänner utomlands

Min attityd till resande, flyttar osv. är, eller har blivit, ganska avslappnad. Jag tar det mesta med ro och tänker att saker och ting löser sig på ett eller annat sätt – det har de ju gjort hittills. Det är lite samma sak med planeringen – en himla massa praktiska saker som ska fixas men ändå väldigt enkelt: ta en sak i taget och till slut är man klar med checklistan och på plats!

Den här gången har vi hyrt ut vårt hus möblerat via Blocket och hyrt en lägenhet i Brasilien via AirBnb, fått tag på två tjejer som ska vara fodervärdar till vår lilla katt och vi är på gång att sälja campervanen. Postadressen flyttas till föräldrarna (men man får ju knappt någon fysisk post längre, och de får också ta hand om bilen under tiden vi är borta.

emmi trekking

Reseförsäkring är fixad och våra personliga och värdefulla saker packas ihop och tas med eller förvaras – men ju mindre saker man har desto lättare blir något sånt här. Min sambo kommer att plugga portugisiska (och jag hoppas på att kunna lära mig ett och annat också!) och jag tar med mig mitt vanliga jobb och jobbar därifrån via Skype (precis som vanligt).

Det kommer bli spännande, roligt, utmanande, jobbigt, varmt, härligt, svettigt och himla, himla kul! Vad är du nyfiken på att se och läsa från vår tid i Brasilien?

Gillar du den här typen av inlägg så klicka gärna på hjärtat!

6 comments

  1. Så härligt det låter! :) Gillar er lättsamma inställning till flytt utomlands – det är ju, som du säger, inte så komplicerat egentligen. :) Jag drömmer om att flytta till något varmt ställe under den svenska vintern; att kunna dyka, snorkla och lära mig nya språk. Jag ser fram emot att få bra tips och inspiration från er vistelse i Cumbuco! :)

    1. Vad roligt! Ska bli superkul att flytta och skriva lite från Brasilien, ett land jag inte har spenderat så mycket tid i. :) Kommentera gärna framöver om det är något särskilt du vill läsa om. Och du, ta chansen, det är bara att göra för man ångrar sig aldrig! Och om man skulle göra det står Sverige alltid kvar. :)

    1. Hej! Tack, ja det ska bli så kul! Vanen, vi har en köpare som kommer på fredag som har lagt handpenning, men lycka till med letandet!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close