Livsstrategi – lever du strategiskt?

Jag är en person som alltid har 1000 idéer, flera resor planerade, massor av drömmar och en plan för flera år framåt. Och jag älskar det – drivet, drömmarna och längtan! Det är också en av mina starka sidor i jobbet, att jag är strategisk.

Men kan man verkligen leva strategiskt? Till viss del, visst, det kan ju underlätta att vara lite planerande. Men egentligen, nej. Livet är inte strategi. Livet är alla oplanerade händelser, spontana resor, oväntade happenings, alla skratt när saker går åt helvete och man inser att det inte är så viktigt. Vi lever bara en gång. Jag tror på att följa drömmar, även om de kanske inte alltid lirar med livsstrategin. För drömmar gör ju sällan det, men det är väl ändå de som är en stor del av livet?

Min dröm just nu är vinterns resa. Och jag kan sitta sjukt länge och planera, planera för att det ska bli helt perfekt och så jag inte missar något. Jag kan planera så länge att det blir jobbigt och jag blir trött på mig själv. Till sist får man bara boka och sen får det lösa sig efter vägen. Jag tror det är lite samma sak med livet, det löser sig efter vägen.

Så alla ni som är som jag, släpp lite på livsstrategin. För livet händer ändå, och blir roligare när man inte vet vad som står bakom nästa dörr!

Vinterns resa? Nja, jag avslöjar inget än, men jag hoppas att det går i lås snart och då berättar jag för er!

What if I fall? Darling, what if you fly?
Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close