Mäktiga, vackra Grand Canyon – Roadtrip USA & Kanada – del 10

Efter att ha varit i häftiga Death valley kändes det nästan “onödigt” att åka till Grand Canyon. Jag menar, vad kan slå vad vi precis hade upplevt där?

Det tar oss drygt två timmar enkel väg genom öknen från Las Vegas ut till Grand Canyon West, som är den nyare och mer kommersiella delen av Grand Canyon. Privatägt såklart, och därav dyrare.

Den statligt ägda delen av parken, den södra delen, som ska vara finare och större och kosta 30 USD/fordon istället för 50 USD/person som vi betalar i West, ligger alldeles för långt bort och vi hade behövt en övernattning i parken för att kunna åka hit. Nu, i januari, är det minusgrader på nätterna och det klarar vår RV inte riktigt av, så West får det bli! På vägen dit körde vi via Hoover dam, också ett häftigt ställe att se!

Beredda på ett turistjippo som inte riktigt skulle vara värt pengarna hoppar vi på en shuttle bus från parkeringen till en av view pointsen. Det är två viewpoint, och redan vid den första blir vi mäkta imponerade – Grand Canyon är coolt! West eller South, tror inte det spelar någon större roll, vyerna här är magiska och det är mäktigt att få känna sig liten i naturen.

Vi tar shuttlen vidare till nästa utsiktsplats, Eagle point, och förstår varför de sparar den här till sist. Så. Mäktigt. 

Vi kan se botten av Grand Canyon, långt där nere under de flygande fåglarna. Platsen vi står på är sån där mark som sticker upp mellan gapen, och det är canyon på alla sidor om oss. Säkerhetsstaket är for dummies, så det har amerikanarna hoppat över och vi kan gå så nära kanten vi vågar. Vi promenerar runt, klättrar upp på en liten topp och får 360-vyer omkring oss.

Grand Canyon är ett måste om du åker till Kalifornien och gillar natur. Så himla mäktig upplevelse, och jag är så glad att vi bestämde oss för att åka hit!

Har du varit här och vad tyckte du?

Gillar du den här typen av inlägg så kommentera gärna eller klicka på hjärtat!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close