Lunnefåglar & surf – hello Norway!

Så kort men ändå så länge – vi flyttade ut i vanen den 8 maj, det är ju redan över en månad sen! Planen är ju att bo i vanen fram till slutet av augusti, här kan du läsa mer om vad vi tänker hitta på. Än så länge har vi ju varit på Öland, cyklat downhill i Isaberg, varit på Overland Adventure Expo och…

…surfat! Vi lämnade Sverige efter OAE, och tog sikte mot Hoddevik för att utveckla vår surf. Förutom något surfcamp för länge sen och ett par dagar i höstas i Alentejo har jag inte surfat, men varit sugen på att se om jag kan lära mig och fatta tycke för det. Vi kom till Hoddevik en relativt solig dag, magiskt att köra ner för serpentinvägen med de gröna fälten nedanför, stranden längst bort och bergen som ståtar vid sidan.

Jag jobbar på ju Lapoint, och i ett rött hus i Hoddevik har vi ett riktigt bra surfcamp. Tänk att få surfa med havsörnar flygande över huvudet, fånga vågor med bergen som backdrop och se ut över dimman som ligger som slöjor kring bergstopparna. Här fick vi stå med vanen, och fick surflektioner av våra enastående surflärare.

Goncalo från Portugal, Dominic från Tyskland och Maurice från Nederländerna tog med ut i vattnet under sju lektioners tid, och fick mig att gå ifrån popups i vitvatten till att fånga egna gröna vågor, övervinna rädslor och kunna trimma, shuffla och svänga åt båda hållen. Nu är jag sugen på mer!

Mycket regn, storm och blåst fick vi med – blandat med soliga stunder. Kvalitetskläder och gilla alla väder, bra grejer! ;)

Efter Hoddevik styrde vi norrut, mot den lilla ön Runde, för att titta på lunnefåglar. Lunnefåglarna häckar i princip bara på Grönland, Island, norra Kanada osv., så att få de dem så här nära hemma är kul. Har gillat dem sedan jag var liten – hur kan man inte tycka om de här små papegojorna?!

Utöver lunnefåglarna så var själva ön väldigt fin, tänker mig att det måste se ut såhär i Skottland eller på Irland? Gräsklädda, majestätiska kullar, flygande havsörnar och sjöfåglar, vågor som slår in och garanterat en häftig plats för ett riktigt åskoväder.

Vi hikade upp på bergen och belönades med fantastiskt utsikt – jag fick en tur på kvällen i hällade ösregn och en tur dagen efter i fin eftermiddagssol, båda turerna lika härliga och häftiga!

Nästa etapp är Trollstigen, och några av de andra av Norges turistvägar innan vi kör mot västkusten för midsommar. Sen blir det Alperna!

Följ med på Insta!

Om du vill hänga med så följ @exporista_se på Insta, där kommer stories och posts löpande om vartannat, medan reseinläggen på bloggen blir mer av en sammanfattning.Gillar du det här inlägget så klicka på hjärtat, eller kommentera nedan!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close