Med campervan i Nya Zeeland – 2 of 3

Detta är inlägg två i en serie om våra 28 dagar med campervan i Nya Zeeland i höstas. I förra inlägget körde vi från vår startpunkt Christchurch via Mount Cook, tittade på sjölejon utanför Dunedin & gick på chokladfabriksvisning.körsbärsblommor, stad & berg - queenstownfår och gröna ängar nzkörsbärsblommor rosautsikt över sjön i queenstown med berg i bakgrunden

Efter Dunedin gav vi oss vidare inåt landet, nu var det västkusten och Milford Sounds som hägrade. Vägen dit slingrar sig över höga pass och vindlande vägar, väderleken blev fuktigare och vi möttes av regn och dimma – inte helt ovanligt i Milford sounds där det regnar ungefär 200 dagar om året.

Vi åkte båt, tittade på höga vattenfall och vacker natur – helt klart värt ett besök!

queenstown downhillcyklist med stad i bakgrunden sjö vid queenstown nz superklar sjö utanför queenstown, nzskock av får

Queenstown var nästa stora stopp på vägen, ni känner säkert till det som äventyrssporternas mecka. Här kan man göra allt ifrån mountainbike till fallskärmshoppning, från rafting till offpistskidåkning med helikopter.

Och även om jag älskar äventyr valde jag bort att göra något speciellt här utan gick bara runt och myste i staden – de äventyr jag vill göra har jag på hemmaplan! Staden var väldigt vacker och så även Queenstown lillasyster Wanaka, en stad en bit norrut.

motljus campingplats nz

wanaka utsikt solnedgångNär Queenstown bjöd på utelivsbutiker, häftiga människor & caféer bjöd Wanaka på underbar vandring och vackra utsikter. Vi valde att göra en halvdagsvandring upp på en liten topp med sjukt fin utsikt över ett stort sjölandskap, vackra sjöar åt alla håll!

Vidare körde vi mot västkusten igen och efter en avstickare till Jackson bay besökte vi Fox glacier och Franz Josef glacier – glaciärer är alltid häftigt att se även om de mest är smutsiga och inte så vackra.

skylt vid strand om pingviner i nz

solnedgång över strand i nya zeeland glaciär nya zeeland Ungefär var tredje natt valde vi att bo på campingplats, dels för att få bekvämligheterna med dusch och kunna koppla in en kupévärmare istället för gasvärmaren, men också för att ladda upp bilens batteri. Här bodde vi på en mysig campingplats där vi köpte färska ägg från ägarfamiljens sons “snack cart” och således både sponsrade en 10-åring & fick sjukt goda pannkakor!

Missa inte nästa inlägg som kommer nästa söndag. Då kör vi till omtalade Abel Tasman park och vidare till nordön med vulkaner, glow worms, varma källor. Och massor av härliga bilder!

solnedgång utsikt vid pancake rocks, nz pancake rocks solnedgång campervans

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close