Min nya leksak!

Woohoo…I’ve got a new toy och jag är så sjukt pepp på att cykla mountainbike!

Efter frukost i lördags stack vi ut för att cykla en sväng i Skatås, andra mountainbikerundan i år. Första rundan var helt episk i golden hour, men idag fick det bli en lite kortare sväng med mission att testa våra nya cyklar. Det blev en timmes sjukt rolig körning, visserligen smått lerigt, men så himla kul och det gav helt klart mersmak!

explorista mountainbike canyon yellowstone al 6.9

Jag har tidigare cyklat på en Scott Scale 70 från 2012, men i samma stund som min sambo bestämde sig för att köpa ny hoj så bestämde han sig också för att jag kunde ta över hans gamla, och att vi istället säljer min Scott – och jag är så himla nöjd! Min Scott Scale har funkat bra, men jag har varit frälst i hans hoj sedan han köpte den för två år sedan och tänkt att jag borde byta hoj. Det är himla stor skillnad på cykel och cykel – precis som med skidor och nu är jag sjukt MTB-pepp!

Min nya leksak är en Canyon/Yellowstone AL 6.9 med 29-tumshjul – en supertrevlig cykel med bra körställning och i precis lagom storlek. Jämfört med min gamla så är körställningen mycket mer upprätt och det blir både bekvämare och känns bättre i branta nedförsbackar. Killen köpte en Rose Uncle Jimbo, en ren fullfjädrad endurocykel så den ser jag också fram emot att testa!

explorista mountainbike canyon yellowstone al 6.9

Jag har dessutom kittat den med nya flats-pedaler och köpt nya MTB-skor med platt sula och utan SPD-fäste så det ska bli kul att testa. Jag blev aldrig riktigt kompis med SPD och kände att jag cyklade så himla mycket sämre när jag körde med SPD, så jag hoppade helt enkelt över det och bestämde mig för att köpa ett bra mer enduroinspirerade pedaler med schysst fäste istället.

canyon yellowstone al 6.9

Happy riding – nu kör vi vår snart va?

Gillar du den här typen av inlägg? Klicka på hjärtat nedan så jag vet vad jag ska skriva mer om!

2 comments

  1. Men tjoho vad kul!
    Hehe SPD ja… man vet ju vad proffsen säger, men om det på riktigt begränsar så är det ju bara inte vettigt. Jag gjorde som du förra säsongen.

    Vore så kul att få ihop en cykling ihop till våren (jag inväntar nog den ?).

    1. Ja det måste vi! Haha, många som diskuterar vad som egentligen är bäst och många pros som kör flats också, särskilt enduro/DH. Jag vet iaf att jag kör bättre utan! ✌️?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close