Mountainbike i januaris golden hour

Det där med mountainbike i golden hour, det har visst blivit lite av en tradition?

Mountainbike är en bra grej, i södra Sverige kan man ju cykla ganska länge in på året. Jag har aldrig cyklat på vintern innan, men förutom att det kräver något extra lager kläder gick det alldeles utmärkt. Vi stack ut och cyklade ett pass i början av januari, så himla fint med frostig luft, orange solnedgång och grön vinterskog. Det är skön träning, tufft för benen och jobbigt för konditionen – samtidigt som att det är kul, så man liksom glömmer bort det jobbiga!

Det är härligt att ha nära ut till skogen, trots att vi bor i ett centralt bostadsområde i Göteborg. Att ta cyklen ut till naturen, och att där fort komma iväg ifrån stigarna med massor av folk till i princip orörd natur. Vi cyklade upp mot Getryggen i Skatås, grym utsikt och vild (förhållandevis iaf!) känsla.

mountainbike solnedgång göteborg solnedgång mtbcyklister

Även om det var frost när vi gav oss ut och asfalten var lite småhal var det bra i skogen. Marken var mestadels frusen, men i stigarna och gräset var det inte halt och även om det låg ett lager frost över stenarna gick det bra att cykla. Här och var fick man kliva av, där vattnet hade runnit och bildat platta isforsar över stenarna. Jag har inga dubbdäck, utan cykeln är precis likadan som i somras och det funkade fint!

Skön träning, trötta ben och frisk luft. En dag man vanligtvis hade planerat träningen på gymmet, men som gick likabra (eller ännu bättre!) att spendera i skogen. Vardagsäventyr & outdoor – bra grejer!

solnedgång explorista mountainbike solnedgång mtbcyklist

 

 

3 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close