Fyra saker jag alltid har med på fjällvandring

Reklaminlägg i samarbete med Addnature

Sommardags och alla grupper på Facebook börjar svämma över om tankar och planer på fjällvandring. Vi får se om vi får till någon vandring i år – än så länge har vi inte lagt planerna för sommaren men det lutar mer åt vanlife, kitesurfing och en resa söderut. Men, fjällen lockar som alltid och jag blir så sugen när jag läser om allas tänkta dagsetapper, sovplatser och packfunderingar. Här är fem favoriter som jag inte skulle vilja vara utan på en fjällvandring!

Myggtät skjorta

Hur bra är inte den uppfinningen? Jag har en skjorta från North Face som inte myggen biter igenom, så sjukt smidigt. Vandringsskjorta överlag är väldigt bra – svalt, tunt, skyddar mot solen och går att ha som lång- eller kortärmad.

fjällvandring tjej

Keps/visor

Skärmkeps/visor är min bästa vän under vandringar – skyddar mot solen, håller håret borta från ansiktet och skyddar mot regn. Inte lika varmt som vanlig keps, men fyller samma funktion. Jag har en superbra från Marmot, men finns säkert i fler märken!

tjej med osprey ariel 65

Långskeden

Den här skeden hänger med på alla vandringar. Lång nog att funka bra till frystorkat, lätt, går att hänga på ryggsäcken och är inte av plast. Love it – hur nu en sån här liten grej kan göra livet så mycket bättre. Men ni vet, man uppskattar de små sakerna när man är utomhus länge!

Vandringsstavar

Vandringsstavar kan kännas onödigt, men det är himla skönt att ha. Underlättar vid vad så att man kan hålla balansen, bra för knäna i nedförsbackar och avlastar vikten i uppförsbackar. Också ganska skönt när man går med tung ryggsäck, så att man inte blir för framåtlutad. En 2- eller tredelad stav är bra, och gärna lätt, så att du kan fälla ihop den och sätta fast på ryggsäcken när du inte använder den.

tjej med osprey-ryggsäck

Mina utelivsprylar shoppar jag oftast på nätet och hos Addnature hittar du allt du behöver för sommarens uteliv. De har dessutom fri frakt och fri retur, men tänk på miljön och okynnesköp inte en massa saker du redan vet att du kommer att skicka tillbaka utan tänk till och läs på innan du handlar!

Sugen på att läsa mer om fjällvandring? Missa inte mina tips inför fjällvandring – massor av matnyttig info från säkerhet till kläder, mattips och lite andra saker jag alltid packar med mig – eller läs om vår vandring till Riksgränsen eller norska Besseggen på fyra dagar.

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close