Morgonpromenad till Europas sydligaste punkt

Hello Monday! Har din vecka börjat bra? Själv är jag inte riktigt träningspigg än, men tog en snabb morgonpromenad i morse längs strandpromenaden, så härligt! Promenaden gick ner till den lilla ön som delar Atlanten med Medelhavet och till Europas sydligaste punkt. Det ni ser bortanför den lilla ön på bilderna nedan är Afrika och Marocko och idag gick jag så långt söder man kan komma innan jag av naturliga geografiska skäl var tvungen att vända. Innan jag flyttade hit trodde jag att Gibraltar låg längst ner i Spanien, men Tarifa ligger ännu längre söderut.

Älskar att komma igång på morgonen – springa, promenera, gymma, yoga! Ser fram emot lite morgonjogging med yoga och meditation på stranden innan plugget så snart förkylningen försvinner.

Så här ser det ut, visst är det fint? Det är ju alltid blåsigt i Tarifa, det var ju anledningen till vi flyttade hit – att få bra vind för att kunna kitesurfa. Idag var det Levante, en stark, byig frånlandsvind så ingen kite för vår del. Lite acroyoga på stranden, sjukt roligt, och snart ett glas vin inne i stan med nyfunna vänner. Life´s good!

palmtree strandpromenad blommande buskar strand tarifa tarifa beach levante sign tarifa gångväg sand southernmost europe sign tarifa islans

9 comments

  1. Wow, tänk att man kan se Afrika så tydligt därifrån! Vi kunde även se konturerna av Afrika/Marocko från Gibraltarklippan, kan tänka mig att Afrika kan synas ännu klarare under perfekta väderförhållanden också :)

    1. Ja, det syns väl vissa dagar. Gibraltar står på min lista, var där när jag var 9 år senast så det är absolut tid för ett besök. Får ta det en vindstilla dag.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close