Motivation & höstens träningsprogram

kille träningskläder

Jag säger som Paolo Roberto – motivation är inget man hittar. Motivation är något man skaffar sig genom att bita ihop och sätta igång.

Det känns skönt med höst, även om hösten inte riktigt har kommit hit till Barcelona än. Jag ser fram emot en massa träning och känner att jag både har tid och vill prioritera att träna. Eftersom jag inte riktigt har haft motivationen på plats och bara tränat ändå, behövdes det en förändring. Därför la jag mitt träningsöde i min sambos händer, bad om ett träningsprogram och sa “Jag vill bibehålla konditionen, bygga muskler och bli smidigare”.

Simsalabim så har tacksamma jag nu ett träningsprogram. Utöver de två veckor vi har styrketränat för att komma igång nu, är upplägget som följer.

Träningsprogram hösten 2015

  • Fyra veckor intensivträning
  • Fyra veckor tung styrketräning
  • Fyra veckor med hängövningar.
  • 5-6 pass per vecka, varav tre gympass, två löppass och ett valfritt pass som t.ex. yoga/simning/gruppträning. Samt stretch/yoga efter passen och morgonpromenader. Löppassen varje vecka är uppdelade i ett längre och lugnare pass samt ett pass som följer planeringen – intensivperiod = intervaller, tung period = backträning, hängövningar = ja, vad gör man här? Återstår att se…

Superpepp, så var det med den motivationsdippen! Jag återkommer med lite mer detaljerat upplägg, program och övningar lite längre fram – stay tuned…

 

 

11 comments

  1. Kul med nytt upplägg! Det borde jag också ge till mig själv, men det är något jag sällan prioriterar. Som PT är det lätt att glömma/ prioritera bort att planera sin egen träning :)

  2. Det är ju det bästa, att få ett personligt program utefter en önskan. För då får man (eller i alla fall jag) värsta motivationshöjaren och allt blir kul igen, extra kul om man har ett mål att klara av lite längre fram.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close