Mountainbike i Rörbäcksnäs & on the road again!

Ni som följer på Insta har säkert hängt med på mina fjälläventyr det senaste, med mountainbike och solnedgångar och havsbad och kvällspromenader på kalfjäll. Nu är vi on the road igen, men så här har de senaste veckorna sett ut!

Det var två veckor sen nu jag tröttade på att sitta hemma och drog till fjälls! Packade vanen fylld med roliga grejer, tog med katten och körde norrut, utan egentlig plan. Det är charmigt så, bara komma iväg och se lite var man hamnar. En grov plan fanns förstås, jag ville byta västkust mot fjäll utan att behöva köra alltför långt, och landade i att dra till Sälen.

Första stoppet blev Grums, där jag hamnade in på en ställplats med massor av husbilar, badgäster och pensionärer. Men det fick duga för en natt – särskilt som att det var närmre 30 grader varmt och badplatsen låg precis intill! Tassade ut för ett nattbad kl 23:30, helt ensam badade jag i guldskimrande vatten och simmade runt utan att frysa, hur härligt?

Nästa anhalt blev Rörbäcksnäs där jag mötte upp en kompis och cyklade lite mountainbike. Har hört mycket gott om Rörbäcksnäs och var tvungen att testa – bästa mountainbikingen i Sverige kan man ju inte missa! Den här gången blev det bara en vända, en 15 km blå slinga som jag har glömt bort namnet på. Gles tallskog fylld med blåbärsris, småkuperat mest hela tiden men utan stora stigningar eller nedförsbackar. Vi stack ut först kl 19 och belönades med cykling i golden hour – fina stigar med härligt flow!

I Göteborg är det mest sten och rötter och längre uppförs- eller nerförsbackar, här var det mer flowig cykling. Uppför och nerför absolut, men bara korta backar vilket gav bra flyt! Några knixigare partier, men i det stora hela relativt enkel och väldigt rolig cykling! (Kalugapasset – där kom namnet på slingan)! Kvällen avslutades på lämpligt sätt med ett skönt bad i en liten fjällsjö vid nio-tiden.

Dagen efter hängde jag på Cissi & Janne med kids på kanotpaddling i Görälven, de är gamla fallskärmskompisar som jag inte har träffat på flera år men superkul att ses och precis som förr i tiden. Vi paddlade ett par timmar, lugnet på vattnet är svårslaget och vattnet var kristallklart (och inte så kallt som man hade kunnat tro!). Även den här eftermiddagen avslutades med bad i en fjällsjö, som sig bör!

Klockan nio på kvällen sågs vi på parkeringen för att promenera upp på Stor-Närfjället med deras fluffhundar, två alaskan malamutes. Myggigt & varmt – men en magisk rosa-röd-orange solnedgång med vyer över både Sälen och norska fjällen gjorde promenaden helt klart väl värd att göra!

Sista dagen i Sälen började jag med att lasta av mountainbiken och cykla upp till Stensjön ovanför Lindvallen. Enkel cykling på grusväg, spänger och breda stigar, upp upp upp och tunga ben! Vyerna – också här magiska! Gillar fjällivet på sommaren, lugnet och att bara vara. Vyerna är häftigare utan massor av människor och det känns lite vildare på något sätt.

Till Stensjön är det inte så långt, så jag fortsatte vidare uppåt på spängerna en stund till, för att snabbt vända innan jag mötte ett gäng med löpare – jag vill ju ha den sköna utförslöpan för mig själv! Spänger och breda stigar är ju inte så häftig cykling egentligen, men spängerna kändes smalare ju snabbare man körde och det blev en skön snabb berg-och dalbanekänsla de fyra minuter jag körde nerför utan att ta ett enda tramp. En bättre morgon, helt klart!

När det den eftermiddagen drog in sämre väder i fjällen och mer vind i Varberg var valet självklart och jag började köra söderut igen. Landade in i Varberg på måndag runt lunch för att köra en härlig kitesession i Läjet innan jag sedan inkvarterade mig i campervanen och jobbade en stund för att sedan stanna i Varberg över natten innan jag körde hem igen – bra avslut på min miniresa!

Nu? Nu är vi on the road igen – jag plus sambon men minus katt. Började med att köra till Skåne innan helgen, för att sedan ha tagit oss vidare till Öland. Det har varit bra vindar här och vi har haft riktigt rolig kitesurf och träffat sköna vänner, men nu är det snart dags att rulla norrut igen – mot Höga kusten, Vildmarksvägen, Östersund. Mot mountainbikecykling i bike parks, mot fjällvandring med tält och mot mer vildmark och mindre folk.

Let the summer road trip begin!

Gillar du den här typen av inlägg så kommentera gärna eller klicka på hjärtat!

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close