En midsommarhelg

Midsommar, är det inte så varje år att det känns som sommaren precis har börjat när det är midsommar? Folk pratar om att “nu blir dagarna kortare” och “nu går det mot vinter” – men jag känner att jag har hela sommaren framför mig. Massor av dagar med långa kvällar, härliga havsbad och svettiga turer på cykeln i skogen. Än börjar jag inte tänka vinter och skidåkning – men när det kommer är jag sjukt pepp på det också!

Jag smygstartade midsommarhelgen i onsdags kväll när jag och min sambo packade vår campervan med diverse outdoorprylar och rullade ut mot kusten. Vi körde inte alls särskilt långt utan stannade redan utanför Uddevalla för att ha en lugn kväll i solen – ett glas av favoritvinet Stoneleigh, grillning och utsikt. Tid att bara vara!

Dagen efter var han ledig medan jag hade massor av jobb att fixa, med datorn med mig jobbar jag varifrån som helst så länge det finns wifi. Han fixade amerikanska pannkakor med Nutella och banan till frukost, jag fixade webbsidor och budgetar (med en himla fin utsikt!).

Lämnade datorn en stund mitt på dagen för att ta ett lunchbad i havet och en stund på varma klippor, för att sedan jobba vidare i vanen. Jag jobbar bra så, fullt fokus och full kreativitet när jag inte behöver sitta på ett kontor på bestämda arbetstider – och så mycket mer gjort på samma timmar!

När jobbet var klart för dagen rullade vi vidare, ut i skogen utanför Uddevalla för att cykla mountainbike, vi hade hittat fina spår vi ville testa. Vi lastade ur – för att upptäcka att hans nylagade punktering inte alls var lagad. Så han bytte om till löparkläder för att springa en sväng medan jag cyklade, och precis när jag skulle ge mig iväg insåg jag att luften i min framgaffel var alldeles för låg. Vilket jag visste om sedan innan, och skulle ha lagat, men helt enkelt glömt av. Så kan det gå.

På med löparkläder, 28 grader varmt, strålande sol och en löptur i skogen – svettigt värre men perfekt med ett dopp i sjön som låg strax bredvid parkeringen efteråt.

Vidare norrut – Resö stod på planeringen och ett besök hos min äventyrsvän Louise som var i sitt sommarhus tillsammans med en kompis och pappa med respektive. Ett snabbt glasstopp i Grebbestad på vägen och vidare ut på Resö. Alltså – lugnet när man rullar över till öarna i skärgården. För tidigt på säsongen för en massa turister, högsommar och sådär svenskt idylliskt som det bara kan bli här.

Louise bjöd på rabarberdrinkar och räkfrossa och vi satt ute till kl 23 på kvällen utan att märka av att det nästan var midnatt. Pratade kitesurf, skidåkning och sju sorters blommor. Enkelt, avslappnat och himla härligt!

Dagen efter cyklade vi på grusvägarna ner till havet och tog ett morgondopp bland alla brännmaneter. 20 grader i vattnet, varmare i luften och en perfekt start på dagen. Vi köpte frallor på mysiga caféet Panget i Resö hamn och åt en lång frukost ihop innan det var dags att ta vanen söderut igen – Ljungskile var nästa stopp.

Vi kom lagom till lunch – en härlig, flera timmar lång midsommarlunch med vänner och havsutsikt. Snaps, lax och färskpotatis – med skratt så tårarna rinner och sol och regndroppar om vartannat, precis så där som midsommar ska vara. Och Dalgona-kaffe – bara en sån sak!

När eftermiddagen blev sen tog vi en promenad ner till havet, och även om regnet hängde i luften och gav kvällen en lukt av sommarregn passade vi på att ta ett havsbad från bryggan, innan vi gick tillbaka upp för en grillmiddag, skratt och prat till sent.

Det är sällan midsommar blir så här “svensk”, men den här var verkligen idyllisk med sommarvärme, morgondopp, havsbad, härliga vänner, grillning och allt annat som hör midsommar till. Det var väl möjligtvis den där mountainbiketuren som saknades då, men den tar jag snart igen – för på torsdag rullar jag iväg på ett nytt miniäventyr – häng med på Insta stories!

Gillar du den här typen av inlägg så lämna gärna en kommentar eller klicka på hjärtat!

 

4 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close