Planer för sommarens vanlife

High on life & high on summer! Vissa säger att vädret inte har varit lika bra som förra året, men jag ser sällan sånt. Jag ser mest fina dagar, fullt av jordgubbar i landet och the fact att jag har hunnit få massor av fina kitesurf-sessions (till och med i sol & närmre 30 graders värme, och det händer sällan här hemma!). Njuter av sommarregn och regnsmatter mot altantaket, grillar var och varannan dag och planerar för höstens spännande äventyr (vi flyttar ju utomlands igen)! 

magisk solnedgång jylland

För det är ju sommar hörni! Många lägger sina sommarplaner tidigt, men vi har en campervan och det enda vi tidigt bestämde var att vi drar iväg och lever vanlife i sommar. Norge, Holland, Polen – finns ju så himla mycket att se! I veckan bestämde vi oss dock för vart vi ska ta vägen, och om knappt två veckor tar vi färjan Trelleborg-Sassnitz för att börja fyra veckors vanlifeäventyr med ett första stopp på den vackra ön Rügen i norra Tyskland.

Förra året hade vi ett par magiska veckor i Danmark med mountainbike, vanlife & kitesurf – och jag ser fram emot en liknande resa i år. Vi tar oss troligtvis vidare från Rügen västerut längs med norra kusten, korsar Tyskland på lämpligt ställe och kör vidare mot Holland och kanske Belgien. Kanske norra Frankrike också, om vi får feeling?

solnedgång och campervan

Inga planer, ingen stress på att vi behöver ta oss någonstans. Jag kommer att jobba som vanligt fast från vanen de första veckorna vilket innebär att vi kommer ta oss runt i ett lugnare tempo. Vi tar oss dit vi vill, och så långt vi har lust och orkar köra. Kör dit vinden är bra och till platser som får nyfikenheten att vakna. Upptäcker inlandet som man oftast bara bränner förbi för att komma till kusten, och uppskattar de där dagarna när fokus är att ta det lugnt i solen, äta en glass och kanske springa en sväng för att upptäcka närområdet.

Kanske kommer vi inte längre än till Tyskland, kanske får vi se både Nederländerna, Belgien, Frankrike och Luxemburg? Och vet ni – det spelar inte så stor roll!

kitesurftjej

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close