Fem länders roadtrip med campervan & en sväng till Mallorca

Sensommarmorgonar, med dagg i gräset och hög, frisk luft. När det fortfarande är sol och över 20 grader på dagen, när all grönska liksom maxar och när det slår en att man börjar längta till hösten.

Vi är tillbaka i Sverige igen, efter en intensiv sommar iväg. Vi roadtrippade med vanen genom Europa, cyklade massor av downhill, fick en andra vaccinspruta och återupptäckte Mallorca. Den fantastiska känslan att resa igen, bästa!

Att resa med en liten fyra-månaders bebis i vanen funkar alldeles utmärkt och han är happy – ha båda sina föräldrar inom armlängds avstånd hela tiden är ju drömmen! Visst får vi anpassa lite hur långt vi kör – vi kan ju inte bränna 8 timmars körtid på en dag som vi annars hade kunnat, men 50 mil funkar ändå alldeles utmärkt om man bara gör det enligt tinys mat- och sovschema.

I mitt förra inlägg hade vi tagit oss till Sölden (downhillcykling till helt fantastiska vyer!) och sen tog vi Timmelsjoch-passet över till Italien. Dolomiterna är ju ändå en favorit och här tog oss vanen pass upp och pass ner. Bergen i Dolomiterna skiljer ju sig från Alperna, de är liksom vassare och sticker rakt upp ur gröna kullar, så häftigt!

Sen körde vi till Canazei och tog resans enda natt på camping, för att från campingen kunna gå direkt till liften och åka upp på över 2 000 möh. Härifrån tog vi en lunch i en bergshytta och vandrade en svindlande stig upp på en topp för Zack på 2 530 möh och sedan lämnade jag Zack och Philip för att ta en annan topp på 2 557 möh.

Vi fortsatte vår tripp och körde vidare till Gardasjön och den nordligaste staden där, Riva del Garda. Gelato, kyligt bad i kristallklart sjövatten och en bra pastalunch senare rullade vi mot Paganella bike park, lite lägre höjd men grymt roliga röda och blåa åk.

Nästa stopp på resan blev Livigno. Här hade vi planerat två dagar – en dags shopping på stan (hittade ett POC-rygg/bröstskydd till taxfree-pris!) och en dag med cykel i backarna. Från Livigno hoppade vi över tunneln och tog istället passet mot Schweiz för att få uppleva landet vi i princip delar namn med, iaf enligt icke-europeer, och det är så himla vackert!

Vi körde genom Schweiz, stannade för att kitesurfa vid Silvaplana-sjön men missade vinden och körde igenom Lichtenstein på väg tillbaka. En snabb sväng in i Österrike igen och ta ett antigentest, för att sen tillbringa resans sista riktiga dag i Lindau med en tur till ön Insel. Väldigt vackert och väl värt ett stopp – Bodensjön är något man inte vill missa!

Resan var ju planerad med ett fast slutdatum – andra vaccinationsspruta mot covid i mitten av augusti. En sväng till Jönköping, en sväng till Linköping, några dagar hemma i Göteborg och sen en vecka på Mallorca efter det. Nu är vi dock hemma igen, njuter av frisk luft och av att bara vara. En härlig sommar på alla sätt och roligt att få uppleva första sommaren med Zack.

Hjärta gärna inlägget om du gillar det, det gör mig glad! Men nu vill jag höra – blev din sommar som du ville?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close