San Francisco blev en av mina favoritstäder i USA

Mina förväntningar på San Francisco var ganska höga, även om jag inte riktigt vet var förväntningarna kommer ifrån. Filmer kanske, eller böcker? Och efter en mindre charmig upplevelse i Portland, som jag innan också uppfattade som en charmig stad, så var jag inte helt säker på hur San Francisco skulle upplevas…

Men – San Fransisco vann mitt hjärta. Med mysiga kvarter överallt i stan, med fina gator där man strosar på breda trottoarer och med träd överallt känns staden mer europeisk än amerikansk. Vi promenerar runt i stan – fotar röda lyktor i Chinatown, förvånas över nöjesfälten på Fisherman’s wharf och Pier 39, går förbi Painted ladies och tittar på vackra hus.

 

 

 

 

Tar en kaffe i Little Italy och tittar på alla skridskoåkande människor på Union square. Den här stan är liksom mysig överallt. Det känns rent och fräscht, städat och säkert överallt. Det kuperade landskapet gör sitt, och gatorna går upp och ner. Spårvagnarna låter högt och caféer hittar man lite överallt.

Vi fick en solig heldag i stan, och dagen efter sticker vi ut med båten till Alcatraz där bland andra Al Capone avtjänade sina straff. Häftigt att se, och alltid intressant att se den här typen av platser, även om regnet öste ner just den här dagen.

Efter sista timmarna i San Fransisco tar vi båten tillbaka till Sausalito, där vi har parkerat husbilen och bott ett par nätter. Vi kör ner till sundet, och äter middag med Golden gate i bakgrunden – och hit kör vi också dagen efter då vi äter pannkaksfrukost samtidigt som vi Skypear familjen under Bingolottos uppesittarkväll. Lite julkänsla ändå, så som det ska vara.

Och San Francisco – I’ll be back!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close