Weekend i Rom

vatikanstaten

Jag har tänkt och tänkt att jag ska lägga ut bilder från vår weekend i Rom, men det har liksom inte blivit av. Min kära sambo fick en Rom-weekend i födelsedagspresent förra året och i höstas bokade vi in den, närmre bestämt i oktober. 

Jag har ju varit i Rom tidigare och det är en härlig stad, men den här gången blev jag ställd av hur mycket turister det var den här tiden på året. Rom är väldigt vackert och överallt ser man häftiga ruiner från romartiden, små caféer och mysiga restauranger. Till Roms nackdel reagerade jag också på hur smutsigt det var (särskilt i jämförelse med Barcelona, där vi bodde under hösten när vi åkte till Rom), väldigt synd på en annars så fin stad. 

Naturligtvis besökte vi Colosseum, ett måste när man är i Rom. Ett hett tips är att köpa biljetter till Colosseum och Forum Romanum vid ingången till Forum Romanum, där är ingen kö jämfört med säkert minst en timme vid Colosseum. 

Resten av weekenden gick åt till att se alla sevärdheter, fika på Ducati café (ett självklart stopp för en MC-tjej!), äta gelato, fika på mysiga torg, gå i Forum Romanum, åka till Vatikanstaten, titta in i Pantheon, vandra på mysiga gator i Trastevere och äta massor av god pasta.  

Och fotografera naturligtvis! :)

 tavelförsäljare rom balkong med blommor pantheon hål i taket tavelförsäljare rom forum romanum rom fin gata ducati cafe rom ducati cafe rom byggnad rom hårfrisör rom skylt rome view rom blommor gata coffice in rome blomsterbil forum romanum fika ruin rom

9 comments

  1. Jag försökte precis kommentera, men det verkar inte som att min kommentar kom fram? Jag provar utan att ange webadressen (ibland går det bättre då)…

    Waow vilken bild den översta! Ja, alla bilder är fina…! Härlig inspiration! Vi har varit en hel del i Italien, men inte i Rom. Det kanske får bli en weekend vid tillfälle!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close