Scandic Downtown Camper i Stockholm

I helgen bodde vid på Scandic Downtown Camper i Stockholm, fint hotell och perfekt uppladdning inför halvmaran. Älsk på utelivsfokus, rummen, spaområdet och frukosten – gillar hotell som är något utöver det vanliga!

Entré Scandic Downtown Camper i Stockholm

(Inlägget är inte sponsrat, men jag har betalat presspris för rummet utan avtalad motprestation. Alla tankar är mina egna och jag skriver detta inlägget eftersom jag verkligen vill rekommendera detta hotellet för er, som liksom jag älskar äventyr, uteliv och resor!)

Scandic Downtown Camper i Stockholm – for all urban explorers

Downtown Camper är ett urban explorer-hotell, långt ifrån de vanliga Scandichotellen. Det här är ett designhotell för alla utelivsälskare, en dos av outdoors mitt inne i centrala Stockholm precis vid Sergels torg.

I lobbyn möts man av cyklar, kajaker och longboards – och allt är till utlåning för dig som vill upptäcka staden! Det finns dessutom massor av aktiviteter, vissa gratis och andra kostar. Walking tours, yoga, löpargrupper, body scans m.m., Scandic har verkligen gått in för att skapa ett schysst koncept här!

soffa vid fönster fint hotellrum

För dig som har bott på Sergel plaza, som hotellet tidigare hette, så finns ingen igenkänning. Rummen är superfräscha, med skandinavisk outdoorsy design, sköna sängar & fåtöljer och gedigna material. Vårt rum hade en sittplats/liggplats precis vid fönstret, så himla härligt att kunna sitta och jobba/läsa/chilla och titta ut på stan samtidigt.

Och visst är det detaljerna som gör det? Stubbar som sängbord, ficklampor på väggarna som belysning i korridorerna, dova färgval och naturfärgade accentfärger. En barberare vid hissen, tavlor på outdooraktiviteter och en stor projektor som visar friluftsfilmer på väggen i lobbyn.

Spa The Nest på Scandic Downtown Camper i Stockholm tjej i pool

Efter incheckningen tar vi oss upp till spaet på högsta våningen, The Nest. Vi är inte ensamma direkt, men det finns ändå gott om plats. Här finns upplevelseduschar, en schysst infinitypool med utsikt över Gröna lund och Globen och härliga sittplatser både ute och inne.

pool the nest bastu the nest handdukar och citroner

Vatten och frukt, en härlig bastu och dessutom en restaurang där du, om du är ute i god tid, kan sitta och äta frukost med utsikt över Stockholm. Dessutom finns det ett fräscht gym och plats för att yoga, också här med panoramafönster mot Stockholms olika väderstreck.

hotellgym

Den här gången stannade vi bara en natt och på morgonen innan min halvmaraton startade sambon dagen med ett gympass, jag med sovmorgon och sen tog vi en lugn, stor hotellfrukost tillsammans. Det var fullt av folk i restaurangen när vi kom dit kl 9, men vi fick ett bord inom 5 minuter och frukosten var himmelsk!

restaurang scandic downtown camper

Till frukost fanns verkligen allt – äggröra, bacon, korv och toast, egengjorda våfflor med nutella, sylt & grädde, ett stort fruktbord med alla typer av frukt, bröd, pålägg, granola, flingor och allt annat man kan tänka sig vilja ha i fil, yoghurt eller liknande.

Många hotell har jag bott på, men det här tar helt klart priset för bästa frukost hittills (och då har jag ändå bott på Vann som också har en fantastisk frukost)!

frukostbuffe downtown camper

Jag hade gärna stannat fler nätter och haft möjlighet att låna kajak eller longboard för att upptäcka staden, fått ett gympass innan den grymma frukosten eller hängt med på någon av de spännande aktiviteterna – men det får helt enkelt bli nästa gång, för det är ett perfekt weekendhotell för par som vill uppleva Stockholm och få det där lilla extra.

För den som gillar outdoors, skandinavisk design, fina rum, spa och stora hotellfrukostar kan jag rekommendera Scandic Downtown Camper vilken dag som helst, och jag kommer garanterat tillbaka!

4 comments

  1. Kul att få en inblick i det hotellet eftersom jag aldrig har varit där inne! Lätt värt en natt där även för mig som bor i stan!

    Hoppas det känns bättre med blåsorna på tårna nu!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close