Min världskarta – länder jag har varit i

Att jag älskar att resa kan väl inte undgå någon. Och med en massa hysteri över flygskam osv. så är det ett känsligt ämne – men jag tror inte på att sluta resa. För att resa för så mycket gott med sig – särskilt i en värld där högerextremism brer ut sig över Europa och världen och acceptansen för olika kulturer, människor och sätt att leva minskar.

Jag har 47 länder på min lista, det är ju lite kul att räkna ändå. Och det finns så himla många fler jag vill besöka! Långresor är de bästa – där man kan ta sig runt med olika färdmedel och besöka flera olika länder, platser och kulturer. Som The Awesome trip, när vi reste runt i Asien och Nya Zeeland under 4,5 månader hösten 2016. Här kan du göra en egen karta!

Exploristas karta över världen med besökta länder

Resandet har gett mig en förståelse för världen. För olika människor, olika kulturer, olika djur och olika natur. Jag har rest under hela min uppväxt och är evigt tacksam för det, för det har gett mig så himla mycket. Att bila runt i Europa hela somrarna och träffa vänner från massor av olika länder – inte för att vi kunde prata med varandra, men det gjorde liksom inget för vi fann varandra ändå.

Att vandra i bergen och åka skidor i svenska fjäll – förstå varför man ska ta hand om naturen – och hur man tar hand om sig själv när man spenderar tid i den. Att i tonåren bli självständig nog att kunna flyga på egen hand, boka resor och ta hand om mig själv i olika delar av världen.

nepal backdrop

På tisdag flyger jag till Portugal för att hänga en vecka med kollegor på vårt kitecamp i Esposende, och på söndag nästa vecka tar vi oss vidare till Ericeira för att möta upp resten av gänget på Lapoint. Efter det flyger jag direkt vidare till Malaga för att kitesurfa en dryg vecka i mitt älskade Tarifa (ser så fram emot att käka frukost här!) – en resa som har varit planerad sedan länge men som gick bra att kombinera ihop med jobbresorna till Portugal så att det iaf blev en flygresa mindre.

kitesurfande tjej

Flygresor sticker i ögonen och är lätta att peka ut – men få ser att man inte pendlar till något kontor i stan, att man semestrar i dit man kan ta sig med campervan, att man åker till väst- eller östkusten för lokala kiteäventyr eller åker skidor i Norge dit man lätt samåker.

Det är klart att vi ska tänka till på hur vi reser, och hur vi behandlar miljön i övrigt. Inte köpa plastflaskor och plastpåsar, särskilt i länder där sophämtning och sopsortering inte finns. Spara på el och vatten. Titta på alternativ till flygresor, vara borta längre när vi väl är borta, och slå samman resor när det är möjligt.

Inte slentrianresa – utan njuta av de resor vi gör när vi väl gör dem!

Gillar du den här typen av inlägg så kommentera gärna eller klicka på hjärtat!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close