Sedan förra onsdagen…

Alltså, jag är snart 32 år och har sommarlov! Spanskastudierna är klara, jag behöver inte jobba och jag har hur mycket tid som helst. Snacka om lyx! Och jag njuter verkligen av det, älskar att bara kunna vakna, promenera, äta långfrukost, surfa, träffa vänner, chilla, träna lite och sen repeat på det.

Men sedan bor jag ju också i en superliten stad där allt kretsar kring surf, och eftersom det inte har varit så mycket vind senaste veckan tycker jag inte direkt att jag har gjort något alls. Men det har jag tydligen när jag kollar tillbaka, eftersom jag sedan förra onsdagen har…

Övernattat i Granada – vilken fin stad! Massor av små torg, trånga gator, shopping och gröna ytor. Jag och sambon tog en roadtrip till Granada med övernattning, så roligt att komma iväg lite härifrån. Vi besökte den gamla fästningen Alhambra, njöt av hotellboende, gjorde stan i 35 graders värme, träffade in första REA-dagen (inte ett plus, jag är ju inte ett storfan av att gå i butiker och shoppa – gissa hur mycket folk det var i butikerna?!) och övergav snart shoppingen, och hade en mysig middag med god italiensk mat.

Vandrat häftiga Caminito del Rey – ett måste om man är i södra Spanien! Det är en vandringsled som går högt upp längs bergsväggarna, själva leden är alltså byggd på en vertikal bergsvägg. Nyrestaurerad och säker till skillnad från tidigare – men mer om det i ett kommande inlägg med massor av bilder.

caminito del rey

Fått tre halvdagar med kitesurf, inte så mycket som jag hade hoppats men bättre än inget.

Sett nya Independence Day på bio i Algeciras och kommit på att jag inte alls kom ihåg den gamla. Men alltid mysigt att gå på bio och det var en välgjord och bra film.

Insett att kiteboards är bra till mycket mer än bara att surfa på, t.ex. gillar katterna att använda dem som parasoll när det är sol och paraply när det regnar.

katt kiteboard

Ätit caféfrukost & reseplanerat för 4,5 månaders långresa. Planering är en stor del av resan och jag har alltid älskat att planera: läsa massor av Vagabond, googla, prata med vänner och göra listor på allt som ska ses, besökas, fixas och så. Lite mätt på det är jag efter ett år på mer eller mindre resande fot (så kul är det inte att boka flygbiljetter och leta boenden…) men nu har suget kommit tillbaka och det är ju faktiskt superkul!

Acroyogat på stranden och fått till en upp-och-ner-position som jag har velat testa länge. Perfekt tidsfördriv på stranden och skönt att kunna ta ett dopp när musklerna är trötta och man börjar bli överhettad i solen.

Stöttat Island i fotbollen genom barhäng och utomhus-TV (tyvärr hjälpte det ju inte…).

Varit på launchparty för en nya kiteprylar i en kitebutik här, hängt med vänner och pratat spanska.

Vad har du gjort – har du semester än eller är det sista veckorna på jobbet?

6 comments

  1. Vilken häftig bild från Caminito del Rey! Och mycket kul på gång! Jag jobbar lite just nu (hemifrån) och förbereder för våra kommande resor: Tjeckien och Polen.

  2. Vad tyckte du om Caminito del Rey? Försökte åka dit i påskas med min pappa som alltid pratar om att han vill dit, men det var helt fullbokat i tre månader framåt.

    1. Ja, det var en upplevelse! Tycker ni ska åka dit om ni har vägarna förbi, det öppnade ju i maj 2015 och nu är det inte lika fullbokat längre.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close