Det här med vädret…

What´s the big deal? Lika trötta som folk är på det dåliga vädret, lika trött är jag på att höra gnäll om dåligt väder. Vi kan inte göra något åt det. Punkt. Gilla läget. Vänd situationen till något positivt istället.

Jag älskar också sommarkvällar, grillning och bad. Och sol är ganska trevligt. Men att mitt humör ska vara beroende av vädret, att min semesterlycka ska vara beroende av vädret – no way!

buddhastaty regn

Jag njuter av regndroppar mot altantaket när jag sitter ute med en filt runt mig och läser en bok. Regnvåta jordgubbar ur landet, blött gräs mellan tårna. En sån där löptur, när du blir genomblöt på två sekunder, är det inte ganska skönt ändå? Känna att du lever?

Nästa gång det regnar, ta på dig regnjackan och stövlarna och ta en promenad. Känn dofterna av sommarregn, lyssna på dropparna som faller mot huvan på jackan. Och när du kommer tillbaka, ta en kopp varm choklad och kolla på serier i soffan. Eller baka något, fotografera eller lek med husdjuren. Ta tillvara på stunden, istället för att gå runt och vara irriterad över vädret.

För det är väl du själv som bestämmer hur bra din semester blir, inte vädret?

sommarregn altan blöta fötter sommarregn altan smultron i kruka

 

7 comments

  1. Ikväll var jag ut på en riktigt svettig löprunda. Svetten rann verkligen, sådär runt 21-tiden. Fick riktiga sommarkänslor, solen sken och det var så GÖTT. Men varmt. Tempot var rätt bra och så tänkte jag: vilken bra springsommar man haft ändå. Det har ju verkligen varit perfekt springväder och min löpform har faktiskt förbättrats under semestern, så var fallet INTE förra sommaren :) Alltid nåt!

    1. Såg det på Insta, lovely! :) Bra jobbat, skönt med sommarträning och slippa “komma igång” på hösten. Samma här, jag kör på som vanligt med undantag för ett par veckors förkylning. Men det blir nog lite omprioritering i träningen fram till hösten, mer styrka på gymmet och mest underhålla konditionen.

  2. Jag håller helt med dig! Är rätt trött på allt tjat om solen. Jag har nog aldrig haft så lite sol på en semester som i år, men deta är nog en av mina bästa semestrar ändå. Alla väder har sin charm och regnet gör det bara lite mysigare!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close